Jesper Jakobsen under eget navn

Kunstner: Jesper Jakobsen   -  Titel: Klippegrund   -  Genre: Lovsang  -  Forhandler: www.itunes.dk  -  Pris: 64,00 kr.
Kunstner: Jesper Jakobsen – Titel: Klippegrund – Genre: Lovsang – Forhandler: www.itunes.dk – Pris: 64,00 kr.

Klippegrund er et nærværende akustisk lovsangsalbum af Aalborgenseren Jesper Jakobsen. Udgivelsen blev offentliggjort i slutningen af 2014 som digitalt download via NoiseTrade og er det første album, Jesper Jakobsen udgiver under eget navn.

Jesper er også manden bag den engelsksprogede duo Revive Us Again, som har flere udgivelser bag sig, og er en sangskriverne bag den nyligt udgivne EP, Himlen Kalder, af UngKirke Lovsang. Derudover udgav Jesper den elektronisk producerede single ´Det Lys Som Lyser Verden Op´ sidste år.

Jesper fortæller, at han for alvor nu er begyndt at satse på danske sange fremfor at skrive på engelsk. Ligesom med Revive Us Again har Jesper skrevet og produceret alle numrene selv på det ny-udgivne album, Klippegrund. Sangene er præget af en minimalistisk produktion af akustiske ballader, som primært bæres af tekst og melodi. Albummet består af originale sange samt ét covernummer.

Klippegrund drager mig ind i det lovsangsunivers, som Jesper skaber, hvilket er noget af det, jeg bedst kan lide ved albummet. Produktionsmæssigt er der ikke særligt meget at komme efter, og optagelserne og mixet kunne have stået noget stærkere. Produktionens til tider svage sider har dog ikke den store betydning for ens oplevelse og indtryk af albummet, set i lyset af den tilbedende ægthed, som udgivelsen udtrykker. Klippegrund byder ikke som sådan på noget nyt til den danske lovsangsscene, men er et dejligt alternativ til andre aktuelle lovsangsudgivelser. Glæder mig til at høre, hvad Jesper har at byde på i fremtiden med sine danske lovsange.

Anmeldt af Jakob F. J. Wredstrøm