Konference om forfulgte kristne i Mellemøsten og Danmark

Læge Kim Hartzner har selv for nylig været med til at uddele nødhjælp til fordrevne kristne i Nordirak.
Læge Kim Hartzner har selv for nylig været med til at uddele nødhjælp til fordrevne kristne i Nordirak.

Foreningen KriSoS (Kristne i Social- og Sundhedssektoren) holder konference i Jægerspris den 21. marts. Her medvirker læge Kim Hartzner, og kristne asylsøgere fortæller om chikane og trusler fra islamister i Danmark.

– Vi skal tale om forfulgte kristne, bede for dem og støtte dem, siger Inga Helver, der er koordinator i foreningen KriSoS.

Forfulgte i Mellemøsten

Generalsekretær i Mission Øst, Kim Hartzner, vil vise billeder og videoklip fra Syrien og Irak. Han har netop været i Irak for at uddele nødhjælp i form af bl.a. vintertøj og medicin til kristne og yezidier, som er flygtet fra Islamisk Stat. FN vurderer, at der er én million fordrevne i de kurdiske bjerge og to millioner fordrevne i hele Irak. Hartzner vil fortælle om nogle af de mange menneskeskæbner.

Forfulgte i Danmark

En ung kristen libanesisk kvinde, som bor på krisehjem under falsk navn, en medarbejder fra et asylcenter og to asylsøgere vil fortælle mere om islamisters forfølgelse af kristne i Danmark. Arrangørerne lægger op til drøftelse af, hvad der kan gøres i forhold til forfølgelsen. Arrangementet er gratis, men der bliver mulighed for at give en gave til Mission Østs nødhjælpsarbejde i Mellemøsten.