Ny Between-konsulent i Vestdanmark

Familieterapeut Dorthe Hjorth Schmidt er gift og mor til to. Hun skal nu være konsulent for børne-, junior- og teenklubber i Luthersk Mission i Vestdanmark.
Familieterapeut Dorthe Hjorth Schmidt er gift og mor til to. Hun skal nu være konsulent for børne-, junior- og teenklubber i Luthersk Mission i Vestdanmark.

– Vi skal sætte ord på det, vi selv kan – og det som andre er gode til, mener Dorthe Hjorth Schmidt, som fra 1. april skal være konsulent for Luthersk Mission i Vestdanmark.

Da Dorthe Hjorth Schmidt så stillingsopslaget efter en ny konsulent til LM’s Between-arbejde, passede stort set alt i beskrivelsen på hende. Den 44-årige sønderjyde skal være Between-konsulent (Konsulent i børne- og ungearbejdet) i Vestdanmark. Ud over at undervise børn om Jesus skal Dorthe Hjorth Schmidt fra Agerskov også undervise og inspirere lokale ledere i junior-og teenklubber og udvikle materialer til dem.

Det er opgaver, der ligger fint i tråd med hendes uddannelse og hidtidige job som lærer. Dorthe Hjorth Schmidt vil gerne have lederne i hver enkelt børne-, junior- eller teenklub til at se på, hvad den enkelte er god til. Dermed kan man bedre trække på hinandens resurser og sørge for, at alle fortrinsvis kommer til at lave det, de er bedst til. Derfor skal man lære at sætte ord på det, man selv kan. Men også hvad man ser, at de andre er gode til.

– Det er lidt spændende, hvordan det kommer til at gå, siger hun. Hun ved nemlig, at det for mange er en ny måde at kigge på sig selv og andre på. ”Men man skal huske, at det er Gud, der har givet os evnerne. Altså er det ikke at prale.” Dorthe Hjorth Schmidt er også uddannet som familieterapeut og har klienter i privat terapi. For at kunne passe det ind med sine øvrige opgaver er hun kun ansat på 32 timer. Familien Schmidt, der også tæller Dorthes mand, Ole, Veronika på 11 år og William på halvandet år, er engagerede i LM i Agerskov.