Søren skal styrke Folkekirkens indsats overfor asylsøgende

Søren Dalsgaard
Søren Dalsgaard

Biskopperne har i hvert stift udpeget præster som ressourcepersoner i det folkekirkelige arbejde overfor asylsøgende. Søren Dalsgaard, som har MA i afrikanske studier, er ansat som koordinator for arbejdet.

Kirkeministeriet har nu fulgt initiativet op med en tre-årig bevilling (på i alt kr. 1.320.000) til Folkekirkens mellemkirkelige Råd, der skal koordinere arbejdet. Den nye type udfordringer kunne fx være: Hvad gør den lokale sognepræst, hvis han bliver kontaktet af asylsøgere, som gerne vil konvertere? Og hvordan vil de andre på asylcenteret reagere?

Folkekirkens mellemkirkelige Råd samarbejder med Tværkulturelt Center, Folkekirke og Religionsmøde samt Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter (FUV) om at stille alle kompetencer til rådighed for arbejdet. Den nyudnævnte koordinator har i flere år boet i Kenya og har været sognemedhjælper i hhv. Kingos Kirke og Ølby Kirke. Han bor på Nørrebro og er for nylig blevet kendt i medierne i forbindelse med attentaterne i København.