Årsmøde ser på hjælpen til verdens mest udsatte
Når Mission Øst holder årsmøde den 26. april, vil der være fokus på hjælp til bl.a. Afghanistan og de irakere, der er flygtet fra Islamisk Stats terror.
Vinterhjælp til fordrevne i Nordirak, katastrofehjælp i Nepal, genopbygning i Afghanistan og meget mere vil fylde Mission Østs årsmøde i Øster Snede ved Vejle søndag den 26. april.
Mission Øst arbejder i Østeuropa, Mellemøsten og Asien. Her satser man både på akut nødhjælp, forebyggelse af katatrofer og bæredygtig udvikling for de fattigste. På det åbne årsmøde vil deltagerne få et overblik over indsatsen i ord, billeder og videohilsener fra Mission Østs eksperter i bl.a. Armenien, Irak, Tadsjikistan, Nepal og Afghanistan.
Årsmødet finder sted i kirkehuset Klippen i Øster Snede ved Vejle søndag den 26. april efter en gudstjeneste i Øster Snede Kirke.
Ud af fattigdom
På årsmødet vil der bl.a. være fokus på missionens uddeling af vinterjakker, termotæpper og liggeunderlag til tusindvis af kristne og yezidier i Nordirak på flugt fra Islamisk Stats terror.
Den langsigtede udviklingshjælp hjælper folk i afsidesliggende landsbyer i Afghanistan, som lærer at dyrke hårdføre afgrøder. Handicappede børn i Armenien får hjælpemidler, så de kan gå i skole. Og sårbare landsbyer på Himalayas bjergskråninger kan beskyttes mod de oversvømmelser og mudderskred, der sker årligt på grund af klimaforandringer.
– Alt arbejde i Mission Øst udføres med en forudsætning om at hjælpe folk ud af fattigdom, så de selv kan tage vare på eget liv, og derved sikre udviklingen i lokalsamfundet, fortæller generalsekretær Kim Hartzner.
Hurtigt på pletten
Mission Øst har er vision om at være hurtigt fremme med hjælp – også til dem, der bor i svært tilgængelige områder. Organisationen hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Rumænien, Syrien og Tadsjikistan.
Mission Øst får støtte fra foreninger, kirker og private donorer over hele Danmark, samt fra Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.
Årsrapporten viser bl.a., at organisationen i 2014 modtog 70 millioner kroner, hvoraf 41,4 procent kom fra private donorer. Over halvdelen – 53 procent – blev anvendt til akut nødhjælp og 40,7 procent til langsigtet udviklingshjælp. Der er kun brugt 6,3 procent i administration.
– Succes for mig er ikke at se omsætningen stige. Succes for mig er at hjælpe mennesker, fastslår Kim Hartzner.
Svend Løbner/ Bodil