Danskere besøgte Noahs Ark i Holland

Den store model af Noahs Ark i den hollanske by Dordrecht er en af landets største turistattraktioner. På kongens fødselsdag den 27. april var arken med i båd-paraden. Banneret på siden af arken har et kristent budskab: ’Med Jesus misser du ikke båden.’ På arken var Johan Huibers sammen med sønnen Roy. Noget af tiden sad Johan på taget iklædt tigerkostume og vinkede til folk. Skærmprint fra NOS.nl.
Den store model af Noahs Ark i den hollanske by Dordrecht er en af landets største turistattraktioner. På kongens fødselsdag den 27. april var arken med i båd-paraden. Banneret på siden af arken har et kristent budskab:
’Med Jesus misser du ikke båden.’ På arken var Johan Huibers sammen med sønnen Roy. Noget af tiden sad Johan på taget iklædt tigerkostume og vinkede til folk. Skærmprint fra NOS.nl.

Med Udfordringens medarbejder som rejseleder besøgte 47 danske rejsende med Felix Rejser den ”store” udgave af Noahs Ark i Holland.

47 danske deltagere på en Felix-rejse til Holland i sidste uge fik en dejlig overraskelse, da selveste bådebygger Johan Huibers fortalte om sit store Noahs Ark-projekt, som den danske gruppe besøgte.

Johan Huibers havde ellers travlt med at gøre arken klar til et kongelig besøg i anledning af kong Willem-Alexanders fødselsdag, hvor arken skulle sejle med i bådenes parade.
Den danske gruppe, som havde Udfordringens medarbejder Bodil Lanting som rejseleder, besøgte nemlig den ”store” hollandske model af Noahs Ark.

Noahs Ark II

Johan Huibers byggede først en ark i cirka halv størrelse, som åbnede i 2007. Han brugte derefter billet-indtægterne og salget af den lille ark til at bygge en ark i næsten fuld størrelse. (Det er den ”lille ark”, som for nylig har besøgt flere danske havnebyer.)
Den store ark ligger nu færdig i Dordrecht midt i Holland og besøges af tusindvis af turister. Det er den 4. største turistattraktion i landet.
Den hollandske bådebygger så ud til at hygge sig med de danske turister. Han viste ingen tegn på stress, selv om han to dage efter skulle sejle med arken i en parade for kongen. Han fortalte begejstret og humoristisk om sin kristne tro og vanskelighederne med myndighederne i forbindelse med byggeprojektet.

Noahs Ark på hollandsk tv

Den hollandske tv-kanal NPO viste senere på live-tv mandag, at der på siden af arken hang et banner med teksten ’Met Jezus mist je de boot niet’ – Sammen med Jesus misser du ikke båden.
De hollandske medier valgte dog at tale om stigende vandstand i stedet for arkens kristne budskab.
Den 57-årige bådebygger var selv på båden under bugseringen. Noget af tiden sad han på taget iklædt tigerkostume, mens hans hustru og datteren Jessica sad på tribunen blandt de kongelige.
Byrådet i Dordrecht havde opfordret Ark van Noach til at lade arken deltage i den store parade. Det er en stor ære, og man siger ikke nej til kongen, understreger Wim Stolk, som er en af de faste medarbejdere på arken.

Næste år i Rio de Janeiro

– Næste år skal arken til OL i Rio de Janeiro. Det vil koste 1,8 millioner i transportudgifter, som bl.a. sponseres af Rabobank, fortæller den glade evangelist, Johan Huibers.