Kristne tv-stationer anklaget for spekulation i million-klassen

Fire tv-stationer under foreningen Den Kristne Producent Komité (DKPK), skylder staten 3,5 millioner, fordi de i stedet for at producere egne lokal-programmer har sendt programmer fra USA, skriver fagbladet Journalisten.
Radio- og tv-nævnet besluttede i efteråret, at DG-TV, som er tilknyttet Pinsekirken, skulle tilbagebetale 475.102 kroner til staten. Det var den sidste af en række sager mod de kristne tv-stationer, som anklages for at have modtaget statsstøtte til lokal-tv, mens de i virkeligheden bringer uredigerede udenlandske programmer.
– Man etablerede en lokal tv-kanal. På den ville seerne forvente, at de fik lokalt tv. Men det, de fik, var noget helt andet. Den eneste motivationsfaktor i det kan have været økonomien, siger Peter Kramer, der er direktør for TV 2 Østjylland til Journalisten. Det var ham, der i 2010 startede sagen mod de kristne tv-stationer.
I 2009 blev det muligt at sende lokal-tv digitalt i otte regioner via MUX1, og man kunne søge driftstilskud. Men kravet er bl.a. en vis egenproduktion og relevans for lokalområdet. De fire stationer, Glory-TV, TV7, UCB TV og DG-TV, har fået frakendt sendetilladelsen på MUX1 og mener selv, at de er blevet uretfærdigt behandlet.
Iben Thranholm, daglig leder af DKPK, betegner de fire stationers handling som ’dum’. Samtidig mener hun, at også andre tv-stationer bryder loven, men at politikerne går direkte efter de kristne.
Radio- og tv-nævnet kræver 1.198.264 kroner af Glory-TV, mens UCB skal af med 1.127.667 kroner. Beløbet skal inddrives af SKAT.
Bodil