Vigga Bro til Hospice-årsmøde

Skuespiller Vigga Bro, som er aktuel for sin rolle i filmen ’Stille hjerte’, taler på årsmødet om ’At have respekt for hele livet’. Foto: Ingrid Bugge.
Skuespiller Vigga Bro, som er aktuel for sin rolle i filmen ’Stille hjerte’, taler på årsmødet om ’At have respekt for hele livet’.
Foto: Ingrid Bugge.

Hospice Forum Danmark holder årsmøde på Trinity Hotel i Fredericia den 25. april.

Det første børnehospice kan stå klar til efteråret, oplyser Hospice Forum Danmark, som inviterer til generalforsamling og årsmøde lørdag den 25. april.

Årsmødet bliver holdt på Trinity Hotel og Konference Center i Snoghøj ved Fredericia.

Gudenå Hospice åbnet

Formand Tove Videbæk kan i sin beretning fortælle om fremgang for hospicesagen. Det ny Gudenå Hospice i Brædstrup er netop åbnet.
I Hellerup er Sankt Lukas Hospice ved at oprette et børnehospice, der ventes at stå klar allerede til efteråret. Og i Jylland samler en støtteforening nu ind til et børnehospice i Silkeborg kommune.
Dagen byder på et spændende og varieret program. Skuespiller Vigga Bro, der er aktuel med en stor rolle i Bille Augusts prisbelønnede film ”Stille hjerte”, kommer og taler under overskriften: ”At have respekt for hele livet!”.
Det bliver en snak om både filmen og Vigga Bros eget forhold til døden og de mange dilemmaer, man bliver stillet over for, når døden nærmer sig.

Uddeling af ildsjælepriser

Senere på dagen vil hospiceleder Thomas Feveile sammen med sygeplejerske Nanette Quistorff fortælle om Sankt Lukas Stiftelsens overvejelser og forarbejde til oprettelsen af det første børnehospice i Danmark.
På årsmødet uddeler Hospice Forum Danmarks sine to nye ildsjælepriser. Den ene går til en frivillig ildsjæl, som har gjort en ekstra indsats i det frivillige arbejde, mens den anden gives til en ildsjæl, der har gjort en særlig indsats på hospice eller i det palliative felt i øvrigt.
Der vil også være et musikalsk indslag ved musikterapeut fra Sct. Maria Hospice i Vejle, Leif Rasmussen.
Man kan læse mere på www.hospice.dk.