10 ting jeg har lært i Sydamerika

Natalie Kærlet-Christensen
Natalie Kærlet-Christensen

Natalie Kærlet går i 10. klasse på Alterna i Mariager. Alterna er Mariager Efterskoles
alternative 10. klasse, hvor der først skal tjenes penge, derefter venter godt seks ugers udlandstur.

Af Natalie Kærlet-Christensen

En rejse til Sydamerika i 6½ uge giver store indtryk og udvider perspektiver. I et land, hvor sprog sætter begrænsninger, men kærligheden er ens.

Sammen med 20 andre mennesker møder vi kultur, grænser og udfordringer, der smelter hver enkelt elev rundt omkring I Danmark sammen. På denne rejse i Sydamerika har mission fået nye bredder. Fængsler, hjemløse, skoler, børnehjem er kun en brøkdel af, hvad Sydamerika har budt på. En rejse, der har lært mig, udfordret mig og formet mig til min rejse igennem livet.

1 Jeg har altid mere at lære.
Livet er en rejse, og endestationen når vi ikke på vejen. En klog mand sagde engang: ‘Hvis man tror, at man ved alt, ved man intet’. Der er ALTID mere at lære.

2 Alle mennesker har behov for kærlighed.
Om det er i en lille landsby i Bolivia, eller om det er i centrum af København. Vi har alle behov for kærlighed og for at vide, at dem vi er, er gode nok.

Alternas team ’Sydamerika’ var afsted i 6-7 uger og besøgte Paraguay, Chile og Bolivia. Natalie ses som nr. 3 fra højre.
Alternas team ’Sydamerika’ var afsted i 6-7 uger og besøgte Paraguay, Chile og Bolivia. Natalie ses som nr. 3 fra højre.

3 Gud er den samme, ligegyldig hvor i verden man er.
Søg, og du skal finde. Det er en sandhed, vi skal leve efter.

4 Jeg har levet med et smalt perspektiv.
At finde ud af, at man har levet sit liv med klemte øjne og ikke har villet turde se virkeligheden. Vi glemmer tit, at vi ikke kan leve sådan. Verden er der, og det er en realitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:5 Be obedient.
Om der er respons på, hvad vi laver, eller ikke, så adlyder vi ham, der har sendt os. Det er den Gud, som vi tjener, der skal holde os kørende, ikke de store bifald.

6 Giv altid Gud æren.
For vi fortjener den ikke. Hvad vi gør, gør vi ikke i os selv. Vi er magtesløse uden Gud, og vi kan ingenting, hvis Jesus ikke er med. Jesus døde den død, vi fortjente. Ved hans blod ser vi frem til evigheden. Wow, det giver en passion for at leve et liv, der ærer ham.

7 Observer, lyt og lær for hver mulighed, der åbner sig.
Tjen Herren i al ydmyghed, men vær også klar over, hvilke talenter han har givet dig. Ydmyghed er at være klar over, hvem du er, og ikke regne det for mere eller mindre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:8 Nogle mennesker vil elske at have dine dårlige dage.
Det giver en stor taknemlighed for hvor godt vi har det i Danmark. Vi skal ikke skamme os over det, men være klar over de behov, andre mennesker kæmper med.

9 Vær nærværende.
Er noget af det vigtigste, man kan lære. Man kan komme igennem dagen på mange måder, en af dem er at slæbe fødderne igennem den. Den største inspirationskilde, vi kan finde, er Jesus.Jesus var altid nærværende, selv når han var på vej hen til ting. Han var så nærværende, at han så Zakæus side i et træ, omgivet af flere hundrede mennesker.

I Sydamerika samarbejdede eleverne med lokale kirker og deltog bl.a. i aktiviteter på skoler, i slumkvarterer, børnehjem, holdt events og hjalp til med praktisk arbejde.
I Sydamerika samarbejdede eleverne med lokale kirker og deltog bl.a. i aktiviteter på skoler, i slumkvarterer, børnehjem, holdt events og hjalp til med praktisk arbejde.

10 Alle har brug for en alternativ rejse.
Det er en oplevelse, der ikke kan købes for penge. En anbefaling, der er værdig til at blive råbt højt – en klar investering, der skaber retning for resten af dit liv. Sådan en rejse burde næsten være obligatorisk.

Foruden team Sydamerika sendte Alterna teams til Asien og Afrika/Israel. Du kan læse mere om Alterna på Alterna.nu


Artiklen fortsætter efter annoncen: