Alsidigt og genkendeligt

s22_passion_CD_CoverPassion, som er en kæmpe ungdomskonference for studerende i USA, har endnu engang udgivet et album med live-lovsang fra deres arrangement. En tradition, som betyder, at Even So Come lægger sig i rækken af album, som går helt tilbage til 1998 (!!).

Det bærer albummet på godt og ondt præg af. Det er virkelig dygtige liveproducere, som har stor erfaring med at fange både sange og deltagerlyden på cd’en. Men noget af det lyder også lidt, som det plejer. Det behøver ikke være en dårlig ting, hvis man nu er glad for Passion-lyden, som også i høj grad er lyden af Chris Tomlin, der stort set har været lovsangsleder på begivenheden ligeså længe, den har eksisteret. Han er garant for uptempo, smårocket lovsang med gode budskaber, og sådan lyder nogle af numrene uden ham også. Men jeg kan godt køre en smule træt i det. Også selvom et væld af dygtige kristne artister medvirker – blandt andet David Crowder Band, Melodie Malone og Kristian Stanfield. Men heldigvis er albummet også alsidigt, og der er helt sikkert yndlingsnumre på det for hvem som helst.
Jeg har valgt at lytte til Deluxeudgaven af albummet, som har fire ekstra numre ud over standardudgavens 12. Og det er jeg ret glad for, for jeg er blevet ret hooked på de sidste numre. De er gamle. I en lovsangsverden, hvor der er nye numre hvert kvartal, er der noget specielt ved de sange, som har holdt mere end et årti. Okay, de lyder ikke altid supersmart, men de kommunikerer på hver sin måde både Guds budskab til os – og vores råb til ham på universel vis. Hvor længe er det siden, du har sunget med på ”I’m coming back to the heart up worship”? Nu hvor jeg lige har fået lidt luft fra et hysterisk overforbrug af den sang midt i sidste årti, så kan den altså et eller andet.
Derudover medfølger der to live-musikvideoer til dem, som har glæde af den slags.
Passion-albummet er ikke først og fremmest et album til dig, som har hylderne fyldt med kristen musik. Det er nærmere til dig, som gerne vil vove dig ind på området. Det er et sikkert valg med variation i både artister og genre og med høj kvalitet i både produktion og musikalitet.