Danske og tyske kristne fejrer 70 år for nazi-nederlag med konference

Hans Simon Pahl fra Apostolsk Kirke i Flensborg.
Hans Simon Pahl fra Apostolsk Kirke i Flensborg.

Danskere inviteres til lovsang og forkyndelse på Duborg Skolen i Flensborg i weekenden.

Fredag den 8. til søndag den 10. maj holder Apostolsk Kirke i Tyskland en konference på den danske Duborg Skole i Flensborg.
Her kommer to store talere, Peter Protheo fra Equippers kirken i London og Peter Wenz fra det tyske Gospel Forum. Desuden bliver der masser af lovsang og fællesskab mellem de danske og tyske kristne.

Nazismen besejret

Uden at gøre et stort nummer ud af det vil man samtidig huske hinanden på, at det var her i Flensborg, at resterne af Hitlers nazi-rige overgav sig i 1945. Efterhånden som tyskerne blev presset fra Sovjet i øst og briter og amerikanere i vest, rykkede den tyske øverstbefalende stor-admiral Döniz Tysklands regerings hovesæde til Flensborg den 2. maj. Og her overgav han sig på Tysklands vegne den 4. maj 1945.
Endelig var den dæmonisk inspirerede nazisme nedkæmpet, som havde forført det tyske folk under Hitler. Og i de kommende år led tyskerne meget under den fattigdom, der fulgte efter krigen i det ødelagte land.
I dag er det en helt ny generation, der lever i Tyskland, hvor man i dag har en kristen kansler, Angela Märkel, i spidsen.

Inspiration over grænsen
Den danske Duborg skole ligger, hvor det gamle Duborg slot stod. Her er der overblik, og på konferencen ønsker man at få et åndeligt overblik, siger Hans Simon Pahl.
Den danske Duborg skole ligger, hvor det gamle Duborg slot stod. Her er der overblik, og på konferencen ønsker man at få et åndeligt overblik, siger Hans Simon Pahl.

I Tyskland er der i dag mange evangeliske kristne såvel i landeskirkerne som i de frie menigheder. Faktisk var den nu verdensberømte evangelist Reinhardt Bonnke engang en ukendt pinsepræst i Flensborg. Og han var ind imellem også i Danmark for at prædike.
Apostolsk Kirke i Tyskland er modsat inspireret fra Apostolsk Kirke i Danmark. Og der er tætte bånd til bl.a. højskolen i Kolding.

Kom sammen – for at blive udrustet

Hans Simon Pahl fra kirken i Flensborg siger om konferencen:
– Vi lever i spændende tider. lkke kun politisk, kulturelt og økonomisk, men også åndeligt. Biblen udfordrer os til at være opmærksomme på de tider, vi lever i, og til at strække os ud efter det, som Gud vil gøre. Vi oplever, hvordan Gud bringer mennesker sammen fra forskellige denominationer, menigheder og baggrunde.
Peter Prothero er senior-pastor af Equippers Church i London, og han brænder for at se Guds kraft virke på ny i Tyskland og Europa. Han er visionær, både hvad angår menighed og mission, og ikke mindst kan han formidle budskabet på en relevant og tidssvarende måde. Peter Wenz er pastor for Gospel-Forum i Stuttgart, den største frikirke i Tyskland. Han rejser hele verden rundt og har en profetisk sans for tiden, vi lever i.
Med denne konference vil kristne komme sammen som konge-børn for at ære Gud, alt sammen for at følge hans kald og blive udrustet, fortæller Hans Simon Pahl, som byder alle velkommen.