Eks’er i kamp om befrugtede æg

Sofía Vergara
Sofía Vergara

Hvad sker der med befrugtede æg, når et par går hver til sit, og retten til at ’udruge’ afhænger af begges samtykke, spørger Christian Headlines.com. i anledning af en aktuel sag.
Den amerikanske tv-vært Sofia Veragaras eks-kæreste Nick Loeb fører en sag mod hende for at få parrets nedfrosne befrugtede æg. Nick Loeb forklarer i The New York Times, hvorfor han ønsker at få de embryoner, som blev til i forbindelse med en IVF-behandling. Han omtaler dem ’vore piger’ og forklarer, at han ikke ønsker, at ’de to liv, som jeg allerede har skabt, skal blive ødelagt eller ligge i en fryser indtil verdens ende’.
Sofia Veragara og Nick Loeb opgav efter to forsøg at få børn ved hjælp af en rugemor. Herefter gik parret fra hinanden. Tilbage står en kontrakt, som siger, at de befrugtede æg kun må udvikles efter gensidigt samtykke.
Retssager om nedfrosne æg efter en skilsmisse udfordrer juristerne, for er der tale om liv eller ejendom? I de fleste tilsvarende sager vil dommerne dog sjældent give den ene part retten til et embryon mod den andens vilje.