Enigt senat opfordrer Obama til at få løsladt pastor i Iran

Obama har tidligere lovet at få Saeed Abedini løsladt fra fængslet senest i marts i år.
Obama har tidligere lovet at få Saeed Abedini løsladt fra fængslet senest i marts i år.

USA’s senat har bedt Obama gøre alt for hjælpe amerikanere i Iran.

USA’s senat har sidste mandag enstemmigt vedtaget en resolution, der opfordrer Obama-administrationen til at bruge ’alle diplomatiske midler’ for at få frigivet pastor Abedini og andre amerikanere i Iran.

Senatet opfordrer Iran til straks at løslade den iransk-amerikanske pastor Saeed Abedini og to andre amerikanske fanger samt søge efter en tredje amerikaner, der er forsvundet i Iran.
Republikanernes gruppeleder Mitch McConnell, Kentucky, pegede især på Abedini, som nu har været fængslet i Iran i 2½ år. McConnell opfordrede indtrængende Obama-administrationen til at sikre Abedinis frigivelse, før man når til en endelig aftale om Irans atomprogram.
– En af disse amerikanere, Saeed Abedini, siges at være fængslet for den ’forbrydelse’ at forsøge at bygge og drive et børnehjem. Han er blevet slået, nægtet lægehjælp og holdt i isolation – det er sådan, det iranske regime behandler dem, der viser kærlighed og omsorg for andre, sagde Mitch McConnell.
I resolutionen hedder det: ’Regeringen i den islamiske republik Iran bør omgående løslade Saeed Abedini, Amir Hekmati og Jason Rezaian og samarbejde med USA’s regering i at opsøge og hjemsende Robert Levinson; og USAs regering bør gøre alt i sin magt og bruge alle diplomatiske midler for at sikre deres omgående frigivelse.’