43 meter højt kors bygges i Pakistan

– Gud sagde, at jeg skulle gøre noget for at beskytte de kristne, fortæller bygherren i Karachi.

En pakistansk forretningsmand hævder, at Gud har kaldet ham til at bygge et 14 etagers kors i Karachi for at beskytte kristne i det stærkt muslimske land.

Parvez Henry Gill, 58, fortæller, at Gud for fire år siden talte til ham i en drøm. Budskabet var, at Parvez Gill skulle gøre noget for at beskytte de kristne i Pakistan.
– Jeg svarede: Jeg vil bygge et stort kors, større end noget andet i verden, i et muslimsk land. Det skal være et symbol for Gud, og alle, som ser det, skal være fri for bekymringer. Jeg ønsker, at kristne skal se det og beslutte sig for at blive her, fortæller Parvez Henry Gill.

Skudsikkert kors

Forretningsmanden oplyser, at det store kors på 43 meter er det største i Asien. Det står nu næsten færdigt ved porten til en stor kristen begravelsesplads.
20 muslimske arbejdere stoppede i protest mod at skulle bygge et kors. Men projektet er alligevel blevet gennemført i et samarbejde mellem muslimske og kristne arbejdere.
– Der er tonsvis af stål, jern og cement, fortæller Parvez Gill. ”Hvis nogen prøver at ødelægge korset, vil det ikke lykkes for dem.”
Muslimer udgør 90 procent af befolkningen, mens kristne kun udgør 1,5 procent af Pakistans 180 millioner indbygger.
– Vi gav dem tilladelse til at bygge det for et år siden, men konstruktionsarbejdet er virkelig sket hurtigt, siger Anwar Sardar fra Karachis kristne begravelsesforening. ”Der er mange trusler mod sikkerheden overalt, og alt kan ske her i byen, men vi kan ikke gøre så meget ved det, tilføjer han.
Pakistans kristne oplever ofte overgreb, der begrundes med landets pro-muslimske blasfemilove. Selv beskyldninger for indirekte krænkelse af profeten Muhammed kan føre til dødsstraf.