Kirkerne samarbejder på Folkemødet

Teltet ’Mellem himmel og jord’ under folkemødet sidste år.
Teltet ’Mellem himmel og jord’ under folkemødet sidste år.

Kirkelige organisationer og kirker fra forskellige kristne traditioner samarbejder om teltet ’Mellem himmel og jord’ på Folkemødet på Bornholm den 11.-14. juni 2015.

I teltet bydes der på et spændende og varieret program for at vise omverdenen, hvad kirker og kirkelige organisationer bidrager med i samfundet.
Arrangørerne er: Baptistkirken, Bibelselskabet, Bornholmske Frikirker, Children’s Mission, Danske Kirkers Råd, Dansk Missionsråd og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, FrikirkeNet, den Katolske kirke, Kirkernes Integrationstjeneste og UCB Media.

Kirken hører med

Det er ikke tilfældigt, at kirker og kirkelige organisationer engagerer sig i Folkemødet, der forventes at bringe omkring 100.000 mennesker til Bornholm.
– Kirken er en vigtig del af samfundet og har en vigtig stemme ind i verden. Vi kan bidrage med et vigtigt budskab om håb og nærvær i verden. Der hvor mennesket er, bør kirken også være – derfor er det helt naturligt for os også at være til stede på Folkemødet, siger generalsekretær for Danske Kirkers Råd, Mads Christoffersen.
Arrangørerne har forberedt et program med 13 forskellige arrangementer, der viser deltagerne på Folkemødet, hvad kirken har at byde på. Se programmet på www.mellem-himmel-og-jord.dk.

Fællesskab på tværs

Samarbejdet om ’Mellem himmel og jord’ er økumenisk og rummer således mange forskellige kristne traditioner og menneskelige ståsteder. Selvom det i forberedelserne kan kræve, at der gives rum for diskussioner og forskelligheder, så har samarbejdet været med til at forme teltets program og anses af alle de medvirkende som en stor styrke.
– Lige så fælles vi er om at være kirke og fælles i vores tilstedeværelse ved Folkemødet, ligeså mangfoldige er vi også. Og denne dobbelthed af fællesskab og mangfoldighed kommer også til udtryk i teltets aktiviteter, fortæller koordinator John Mester, der selv kommer fra Bornholmske Frikirker.

Debatter – og rap

’Mellem himmel og jord’ byder på mange forskelligartede arrangementer. Fredag formiddag kan man være med til en politisk debat om religionsfrihed med Christian Juhl (MF, EL) og Naser Khader (folketingskandidat for K). Senere på dagen kan man deltage i en debat om kirkernes klimaengagement. Fredag aften inviterer teltet til gudstjeneste, rap og rockmusik. Lørdag formiddag vil der være etisk diskussion om aktiv dødshjælp, mens eftermiddagen byder på politisk debat om trossamfundenes vilkår i Danmark. Alt dette og meget mere kan opleves på Kæmpestranden J30 den 11.-13. juni.
Traditionen tro slutter kirkernes engagement på Folkemødet af med en fælles økumenisk gudstjeneste i Allinge Kirke.
For mere information, kontakt John Mester, koordinator, 21 123 557, mester@himmel-og-jord.dk eller Mads Christoffersen, generalsekretær, Danske Kirkers Råd, 26 70 02 46, mc@danskekirkersraad.dk.