Danmarks største genbrugscenter åbnet i Horsens

Miljøminister Kirsten Brosbøll (S) åbner Blå Kors' nye genbrugscenter i Horsens, Danmarks største af slagsen.
Miljøminister Kirsten Brosbøll (S) åbner Blå Kors’ nye genbrugscenter i Horsens, Danmarks største af slagsen.

Blå Kors’ genbrugscenter blev bl.a. fejret af miljøministeren og borgmesteren sidste fredag.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) åbnede den 8. maj Danmarks største genbrugscenter i Horsens. Over 1000 kunder sørgede samme dag for en omsætning på 250.000 kroner til Blå Kors.

Miljøministeren, der klippede snoren, er selv fortaler for genbrug og går gerne i aflagt tøj:
– Selvom din gamle T-shirt eller dit sofabord ikke er meget værd i dine øjne, kan de være guld værd for andre. Samtidig gør du miljøet en kæmpe tjeneste ved at give tingene et langt liv. Alene at producere én ny T-shirt kræver mere vand, end der kan være i ti badekar. Derfor skal vi have endnu flere til at lægge brug-og-smid-væk-kulturen på hylden, siger Kirsten Brosbøl.

Borgmesteren talte

Ud over miljøministeren deltog også Blå Kors Danmarks generalsekretær Christian Bjerre og Horsens’ borgmester Peter Sørensen (S) i åbningsfesten.
Genbrugscenteret er på hele 6.800 kvadratmeter og tilbyder alt fra potter, planter, byggematerialer, legetøj, retrotøj, plader, porcelæn, bøger, sofaer, stole og cykler. Alskens ting og sager er blevet sorteret, og Blå Kors’ Genbrugscenter havde allerede på åbningsdagen en omsætning på 250.000 kroner.
Som prikken over i’et bød også den socialøkonomiske café, Café Himmelblå, indenfor i de lyse lokaler. Her blev de første 1000 gæster forkælet med gratis kaffe og kage serveret af Bager Gertz og Café Himmelblå.
Fakta havde doneret frugtstænger og juice til børnene, og Rema1000 gav frugt. Endelig var orkesteret Under Cover med til at sikre det gode humør hos de fremmødte gæster.

Genbrugsbutik nr. 63

Det nye center er Blå Kors’ genbrugsbutik nr. 63, og satsningen har været planlagt i lidt over et år.
– Det er vores største butikker, som giver den bedste omsætning, så hvorfor ikke åbne et helt center? Når folk vil bruge en halv dag i Ikea eller Bilka, så tror vi på, at de også gerne vil besøge et genbrugscenter med gode billige varer af alle slags.
Tilmed er der altid overraskelser i en genbrugsbutik, siger chef for Blå Kors Genbrug, Jytte Jensen.

Genbrug vokser

Projektet giver god mening, for genbrug bliver mere og mere populært. Siden 2006 er Blå Kors’ omsætning fra genbrug fordoblet fra 21 mio. kroner til 43 mio. kroner.