Folketingskandidater tavse om abort

Per Damgaard Pedersen
Per Damgaard Pedersen

Kun godt 100 af de over tusind folketingskandidater fra alle partier har svaret på Retten til Livs spørgsmål om abort. 

– Sidst i marts henvendte vi os telefonisk til partikontorerne om undersøgelsen. Derefter sendte vi skriftlig besked. Og vores formand har også talt med flere partier, fortæller landssekretær Ellen Højlund Wibe fra Retten til Liv.

Alligevel mangler der svar fra mange kandidater fra Venstre, Liberal Alliance, SF og Alternativet, fortæller Ellen Højlund Wibe.
Af de, der trods alt har svaret, mener langt de fleste, at abort er et etisk problem. Men de vil fortsat kæmpe for fri abort.
Kun i Kristendemokraterne markerer alle kandidater, at de principielt er imod fri abort, og at de ønsker at begrænse antallet.
I de andre partier er stort set alle for fri abort, men en del ønsker dog at begrænse antallet.
Udfordringen gengiver nogle af svarene på side 5 i denne uge.
Her gengiver vi også en opfordring fra formanden for Retten til Liv, sognepræst Per Damgaard Pedersen, Kolding. Han opfordrer til at være med i en kampagne i forbindelse med det kommende folketingsvalg.

Stem for livet!

– Henvend dig til en politiker eller tre. Jeg er sikker på, at de vil blive glade for det. Også selv om emnet ikke er det enkleste. Gerne allerede nu, før valgkampen for alvor ruller, og de får rygende travlt, opfordrer Per Damgaard Pedersen.
– Politikere er altid glade for kontakt med deres bagland. Ja, faktisk har de generelt et problem med at finde ud af, om de nu også har føling med vælgerne. Derfor kan en lille mand som du og jeg gøre et stort indtryk, opfordrer Per Damgaard Pedersen.
– En telefonopringning eller en mail kan flytte noget: Jeg overvejer at stemme på dig, men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvad du tænker om abort. Synes du ikke, det er et problem? Mere end 15.000 årligt? Hvad har du til hensigt at gøre ved det, hvis du bliver valgt?
Retten til Liv lægger vægt på, at kampagnen foregår på en pæn og ordentlig måde, men alligevel giver genlyd både hos medier og menigmand.