Mama Heidi var sig selv

s12_Heidi knælerHeidi Baker var helt sig selv, da hun fredag og lørdag delte oplevelser og udfordrede danske kristne til at leve helt for Jesus i tjeneste for andre.

Da dr. Heidi Baker fredag aften kaldte frem til forbøn efter sin tale, var der kun ganske få, der blev siddende.

Langt de fleste gik ikke blot frem, men knælede og løftede bedende hænderne for at gøre alvor af Heidi Bakers opfordring til at overgive sig og stille sig 100 pct til rådighed for Jesus. Ikke blot at have kristendommen som en hobby, men at blive fuldstændig fyldt af Gud og lade ham gøre det umulige gennem dem, der tror på ham.
Det er, hvad Heidi Baker og hendes mand Rolland selv har gjort gennem over 30 års missionsarbejde blandt verdens mest udstødte og fattige mennesker.
Heidi Baker var – som altid – helt sig selv, da hun talte til en stopfyldt kongressal i Københavns Kristne Kulturcenter (KKKC).

Knælede i bøn

Hun begyndte mødet med selv at knæle på scenen i det første kvarter, mens hun bad Helligånden om at komme til stede. Og resten af mødet fortalte hun både rørende og humoristisk om det til tider farlige liv, hun har levet som missionær i bl.a. Mozambique.
Selv om hun selv har en doktorgrad i systematisk teologi fra Kings College ved London University, er hendes undervisning ikke fortænkt eller teoretisk, men bygger på hendes erfaring med at stole helt på Gud.
Den amerikanske teolog Bill Johnson, USA, som for øvrigt kommer til København næste år, har sagt om hendes tro, at hvis Gud bad hende om at springe ud fra en klippe, så ville hun gøre det. Og han tilføjede, at Gud så sikkert ville lade et træ poppe op og gribe hende.

Ikke et nyt koncept
Blaine Cook fortalte bl.a. om sin egen udvikling fra stivnet kvæker til at have et levende Gudsforhold i Helligåndens kraft. Mange danskere kunne relatere til hans flegmatiske og humoristiske undervisning om, hvordan mirakler kan blive en del af den personlige kontakt med andre mennesker.  Her ses han sammen med Michael Laursen, der sammen med Thomas Christensen oversatte i mange timer på den 4 dage lange konference.
Blaine Cook fortalte bl.a. om sin egen udvikling fra stivnet kvæker til at have et levende Gudsforhold i Helligåndens kraft. Mange danskere kunne relatere til hans flegmatiske og humoristiske undervisning om, hvordan mirakler kan blive en del af den personlige kontakt med andre mennesker.
Her ses han sammen med Michael Laursen, der sammen med Thomas Christensen oversatte i mange timer på den 4 dage lange konference.

Heidi Baker var et velkomment nyt pust til dem, der måske er trætte af at gå på konferencer for at lære mere teori eller nye koncepter om evangelisation, kirkevækst, diakoni, osv.
Mama Heidi havde ikke en masse teorier at byde på, men sit eget liv som eksempel på, hvad der kan ske, når man vælger at vove sig ud på vandet i tro. Men hun forsøgte selv at modvirke den heltedyrkelse, der let opstår. Flere gange sagde hun: ”Jeg er ikke noget særligt. Jeg kan ikke noget.” Og hun gentog: God is god – you are not!
Alligevel blev de fleste nok imponerede af de glimt, hun nævnte fra sin tjeneste i Mozambique, hvor hun står midt i en mægtig vækkelse med 10.000 nye kirker og massevis af mirakler og overnaturlige hændelser.

Truet på livet

En af hendes oplevelser handlede om en aften, hvor hun var ude for mange forhindringer og til sidste blev truet på livet af forbrydere med pistoler, som ville stjæle hendes dengang eneste firehjulstrukne bil. Flere var blevet dræbt ved lignende overfald.
– Ofte når livet er hårdt, har jeg tænkt: ”Ja Gud, tag mit liv, tag mig hjem!” Men så kommer Gud med indre helbredelse, og så fortsætter man. I Mozambique er livet så hårdt, at mennesker opgiver deres liv seks gang om dagen!
Jeg har oplevet himlen. Så jeg er ikke bange for at dø. Jeg glæder mig. Men jeg var alligevel ikke klar til at sige farvel og tage til himlen. Gud havde kaldet mig, så det kunne ikke være meningen, at jeg skulle dø nu. Så jeg drejede bilen hårdt til højre for at undvige forbryderne. Foran mig var der et træ og en lygtepæl, men på en eller anden måde kørte jeg imellem dem og slap hen til den amerikanske ambassade, så forbryderne måtte opgive forfølgelsen.
Dagen efter tog min mand Rolland hen til stedet og målte afstanden mellem lygtepælen og træet. Og der var simpelthen ikke plads til, at bilen kunne komme igennem… Men det gjorde den, konstaterede Heidi Baker, som ofte har oplevet Guds hjælp i håbløse situationer som missionær i Indonesien, Hong Kong, London om natten og nu sidst Mozambique gennem en snes år.

Udfordrede danskerne

Men Heidi Baker kom ikke for at underholde med sine mange dramatiske oplevelser. Hun ønskede at kalde deltagerne til at overgive deres liv helt og lade Gud virke igennem dem. Hun talte ikke blot om at tage sig af de forældreløse eller forsømte børn, som hun har gjort med ca. 3.000 børn. Hun talte om at lade Guds inspiration komme til i medicin, arkitektur, forretningsliv og videnskab.
Hun fortalte om møder på de amerikanske universiteter, hvor der også var stor længsel efter at komme tilbage til den kristne inspiration og et autentisk liv.
De, der oplevede Heidi Baker for første gang, beskrev hende bagefter overfor Udfordringen bl.a. som “meget gribende og rørende” og “barnlig naiv på en troværdig måde”.
Heidi bryder sig normalt ikke så meget om at tale ved konferencer, men i København var hun som en fisk i vandet, da hun talte til de mange tilhørere. Hun var meget direkte og spurgte fx deltagerne om, hvor mange der mente at have hørt fra Gud. Det var der mange, der havde.
– I er en meget karismatisk forsamling, konstaterede hun.
– Men hvor mange af jer har set engle? Seks deltagere løftede hænderne, og Heidi bemærkede tørt: Nå, I er ikke så karismatiske.
Ved den efterfølgende forbøn oplevede mange et overnaturligt møde med Helligånden i form af gråd, latter, rysten, skælven, visioner, varme og helbredelser.
Mama Heidi brugte selv over en time på at bede for alle dem, hun kunne nå, ligesom de andre talere og de lokale forbedere forsøgte at betjene de mange, som ønskede forbøn. Det samme gentog sig lørdag aften, hvor hun fortsatte til midnat.
På konferencen talte og underviste desuden amerikanerne Tom Jones og Blaine Cook. Tom Jones har tidligere medvirket i København sammen med Randy Clark, mens Blaine Cook var ny.
Det er det hidtil bedste år med hensyn til antal deltagere, oplyser Asbjørn Kristiansen, der har stået med den praktiske planlægning.
Tilmeldingerne til Awake 2016 er allerede begyndt. Her kommer udover Randy Clark og Tom Jones også teologen, forfatteren og præsten Bill Johnson fra Bethel Church i Redding California.

Firetunnel gik i slowmotion…

Lørdag aften sluttede Heidi Baker sit møde med at opfordre deltagerne til at gå igennem en såkaldt ”fire-tunnel”. Hun opfordrede de unge teenagere til at stille sig op i to rækker og velsigne alle, der gik igennem denne ”fire-tunnel”. Samtidig opfordrede hun deltagerne til at bede Gud om noget konkret, mens de gik igennem. I Mozambique nærmest løber mennesker gennem tunnelen, men sådan kom det ikke til at gå i København.
I stedet for at lede deltagerne hurtigt videre, gav nogle af forbederne sig nemlig til at bede i længere tid for hver enkelt. Derved gik tunnelen med de flere hundreder i slowmotion – men ilden døde åbenbart ikke ud. Mange oplevede en berøring af Gud, nogle endda en fysisk manifestation.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Meget lærerigt

s.13_Interview-person 2Jens Erik Ovesen fra Grenå var sammen med sin kone Jane med alle fire dage på konferencen, som de havde læst om i Udfordringen.
Han er salgkonsulent i Bygma og hun specialkonsulent i Krifa.
– Jeg synes, det har været nogle fantastisk gode møder. Det er første gang, jeg er med herovre. Og jeg har fået meget ud af det, siger han.
– Jeg har set, hvor enkelt det egentlig kan være at nå mennesker i det daglige med evangeliet.
– Kan du bruge det bagefter?
– Helt klart. Den taler jeg nok fik mest ud af at lytte til, var Blaine Cook. Han talte om sædemanden, der ikke blot sår et frø, men sår rigeligt omkring sig. Og så ser, om der er noget, der slår rod. Og så vil Gud møde og oprejse mennesker.

Forærede tusindvis af børnebibler

s.13_Jørgen Vium og HeidiForlægger Jørgen Vium Olesen, som har udgivet Henri Nissens bog om ”Mama Heidi – Afrikas Moder Teresa” på forlaget Scandinavia, har allerede sendt 3.000 gratis børnebibler til Heidis arbejde i Mozambique.
Her er børnebiblerne imidlertid forsvundet i tolden eller transporten. Men i København aftalte Jørgen og Heidi, at biblerne nu skulle findes. Og forlaget Scandinavia tilbød at sende endnu flere illustrerede bibler på portugisisk, som er det fælles nationale sprog i Mozambique.
Heidi Baker var begejstret – især over den bærbare børnebibel for de mindste – som har håndtag og flotte farver.

Finn og Frida tog initiativet

s.13_Finn og Fridfa JeegårdForretningsmanden og opfinderen Finn Jegård og fru Frida blev hyldet, fordi han for fem år siden tog til Stockholm og inviterede Randy Clark til Danmark. Det førte til de nu årlige Awake-konferencer i Kulturcentret, hvor op imod tusind kristne deltager for at udvikle deres trosliv. Konferencen med Heidi Baker, Tom Jones og Blaine Cook i år var den fjerde i rækken. – Randy Clark var den prædikant, der talte i Toronto, da den store vækkelse brød løs i januar 1994. Millioner er blevet berørt, bl.a. Heidi Baker, som Randy profeterede over, at hun skulle blive redskab til en vækkelse i Mozambique, hvor de samme tegn ville ske, som på Jesu tid. Det sker nu. Ca. 2 millioner er blevet kristne, 10.000 nye kirker er opstået, og utallige mirakler er sket, endda dødeopvækkelser.
Randy Clark havde selv fået en profeti af Bobby Conners om en vækkelse, som skulle begynde i Danmark, når han kom til landet. Han ventede i 12 år på en invitation, indtil Finn Jegård spurgte ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen: