Sognepræst: ’Københavns konfirmander er de modigste’

I København er konfirmation et tilvalg, mener sognepræst Kathrine Lilleør. Foto: Sille Arendt/Københavns Stift.
I København er konfirmation et tilvalg, mener sognepræst Kathrine Lilleør. Foto: Sille Arendt/Københavns Stift.

Jeg er imponeret over konfirmanderne, for på skolerne i København er konfirmationen et tilvalg, siger sognepræst Kathrine Lilleør i et interview med Kirken i København.
– Skolelever i 8. klasse er meget modne og bevidste, og når de vælger at blive konfirmeret, har de længe stillet spørgsmål ved deres tro og tvivl – ligesom alle os andre. Jeg er imponeret over konfirmanderne i Sankt Pauls Kirke. Deres virkelighed er en anden, siger Kathrine Lilleør.
Kun 40 minutter fra København er konfirmation nemlig noget, man taler om over grillen i haven allerede flere år før. Det er naturligt at blive konfirmeret, og de unges valg bliver, om den skal vælges fra. I København er det omvendt – på deres skoler er konfirmation ikke det naturlige valg, forklarer sognepræsten fra Sankt Pauls Kirke i Nyboder. Hun oplever de unge som ærlige og oprigtige og opmuntrer konfirmanderne til at spørge om alt, inklusive Darwin og Big Bang i undervisningsforløbet. Men der er visse ting, som de unge skal lære udenad, bl.a. Fadervor, fordi det er en uvurderlig optakt til samtaler med Gud, understreger Kathrine Lilleør. Hendes hold blev konfirmeret i Sankt Pauls Kirke Store Bededag.
Hanne/ Bodil