Norsk Luthersk Mission ansætter pakistansk biskop

Peter Majeed starter som indvandrerkonsulent til august.
Peter Majeed starter som indvandrerkonsulent til august.

NLM Region Øst har ansat pakistanske Peter Majeed (39) i en nyoprettet stilling som indvandrerkonsulent.
– Jeg har store forventninger til jobbet og takker Gud for den mulighed, jeg har fået, siger Majeed til KPK.
Han studerede i sin tid politik og jura i hjemlandet, da han fik et møde med Gud og følte kald til at blive evangelist. Derfor begyndte han at læse teologi. I 2008 blev han viet til biskop af ’Northern Diocese Mardan Pakistan’, og indsat af nordmanden Arne Rudvin. Mens han var biskop i hjemlandet, studerede han i Norge, blandt andet Interkulturel kommunikation ved Misjonshøgskolen. Han har også taget en mastergrad i international diakoni i Oslo.
Som indvandrerkonsultent vil Majeed, der taler ni sprog, arbejde på at mindske afstanden mellem indvandrere og nordmænd.
I 2008 blev Majeeds kirke sat i brand af muslimer som hævn for den islam-kritiske film ’Innocence of the Muslims’. Majeed regner med, at hans egen oplevelse af forfølgelse vil hjælpe ham til at forstå de erfaringer, som flygtninge i Norge har med i bagagen.