Diakon-par skal lede sømandshjem i Grønland

Gyda og Anders Sørensen
Gyda og Anders Sørensen

Vi skal dele evangeliet gennem omsorg for mennesker, mener Gyda og Anders Sørensen fra Ringkøbing.

– Vi glæder os til at arbejde sammen, siger Gyda og Anders Sørensen, som skal lede sømandshjemmet i Aasiaat fra september.

Før afrejsen til Grønland bliver diakonerne Gyda og Anders Sørensen udsendt fra Rindum Kirke ved Ringkøbing den 20. august kl. 19. Ægteparret skal afløse Mia og Johannes Jensen som ledere af sømandshjemmet i Aasiaat. Med til Grønland tager de deres yngste datter, Signe, på 10 år.
Gyda og Anders har ofte talt om at rejse ud sammen – og nu bliver det så virkelighed, når de for første gang flyver til Grønland den 2. september.
Anders har tidligere været souschef i en SFO, mens Gyda bl.a. har været sognemedhjælper.
Til sammen har de mange års ledererfaring, som de glæder sig til at bruge, og de ser med glæde, at tingene lægger sig stille og roligt tilrette. De oplever i hvert fald at have en rigtig god mavefornemmelse, og de tror på, at Gud har kaldet dem til opgaven.

Alsidig tjeneste

– Vi skal ud med evangeliet – ikke på den traditionelle måde som missionærer, men ved at skabe relationer til de mennesker, vi møder – ved at give en god service og have omsorg for medarbejdere og gæster.
Desuden er det summen af arbejdsopgaver, vi kan se os selv i. Vi kan både lide at lede medarbejdere og volontører samt tage fat på alt det praktiske, siger Gyda Sørensen.

’Sej og modig’ beslutning

– Vi er spændt på det hele, og vi glæder os meget til at arbejde sammen. Det er vi ret gode til, siger Anders med et stort smil.
Han henviser fx til deres flot gennemrestaurerede nedlagte landbrugsejendom og den ældste datters bryllup for nylig med 100 gæster en varm sommerdag.
Kollegaerne kalder parrets beslutning for ”sejt og modigt”. Men Gyda og Anders glæder sig til at omsætte deres gamle drøm om at arbejde i en helt anden kultur og tjene Gud på en ny måde. De ser ikke det noget langsommere tempo i Grønland som et problem, tværtimod.
Naturligvis er det også med en vis vemod, de forlader deres perle af et hjem udenfor Ringkøbing. De kommer til at savne børn og dem, der er dem nærmest. Men nu glæder de sig til store naturoplevelser, mødet med grønlænderne og de nye udfordringer.