Konference om kunst og tro i Haslev

Kreativiteten fik lov til at udfolde sig i sollyset under OPENspace på Galleri Emmaus.
Kreativiteten fik lov til at udfolde sig i sollyset under OPENspace på Galleri Emmaus.

OPENspace 2015 samlede kunstnere til workshops, fernisering og inspiration.

OPENspace2015 – en konference om tro, kunst og eksistens fandt sted den 29. juni- 2. juli på Galleri Emmaus i Haslev.

OPENspace, der er en mellemting mellem en konference, et kollektiv og et eksperimentarium, handlede i år om lyskilder. Det gjaldt om at ”tænde fællesskabets lamper og sætte spot på kunsten, troen og eksistensen”.
Gennem workshops, oplæg, gåture mm har deltagerne set på, hvordan man kan udtrykke kristen spiritualitet fx gennem et liturgisk eksperimentarium.
I år deltog 33 personer fra Danmark, Skotland, England, Schweiz og Norge i OPENspace.

Børnebibelforfatter var hovedtaler

Hovedtaleren på OPENspace 2015 var manuskriptforfatteren Murray Watts, som leder Wayfarer Trust, en britisk kunstsammenslutning. Murray Watts er bl.a. forfatter til en bestseller, nemlig børnebibelen Lion Bible for Children.
OPENspace på Galleri Emmaus er mødested for vidt forskellige mennesker, der både er nysgerrigt optagede af deres omverden og trænger til fordybelse med tid til ro, refleksion og den dybe samtale.
– Den der have, vi boltrede os i, frihed og leg, det var atmosfæren på OPENspace. Det sidder stadig i mig. Masser af glade mennesker og sjove og anderledes indtryk. En masse frirum, siger 30-årige Christoffer Thinggaard, ejer af KingProductions, som deltog på OPENspace 2013.