Hvem er Gud?

Af Majbrit Andersen  Vojens
Af Majbrit Andersen
Vojens

I Bibelen kan vi læse om, hvem Gud er, men det er ikke alle, som har lyst til at læse om Gud.

Jeg har ofte mødt mennesker, som siger, at de tror på Gud og beder både morgen og aften, men senere viser det sig, at de har dannet deres egen gud og sat deres lid til døde sten eller andre helt almindelige hverdagsting.
Gud er den eneste, som har formået at genopstå fra de døde, og derfor har han eneret på at kaldes Gud. Han har bevist ved sin genopstandelse, at han har al magt i himlen og på jorden. Selvom vi ofte sætter vores lid til andre mennesker, egoismen eller tidsånden, så vil Gud stadig være den samme.
Engang var der én, som spurgte mig om, hvordan man kan finde ud af, hvilken trosretning, som bygger på sandheden. Det er også et svært spørgsmål at svare på, hvis man ikke lige har Bibelen ved hånden. Min overbevisning er, at så længe en trosretning bygger på, at Jesus er Gud, så bygger den også på sandheden.
Ofte passer Jesus ikke ind i vores hverdag, for han går aldrig på kompromis med vores egoisme. Jeg har engang hørt en præst sige følgende: ”Gud ønsker, at vi skal bygge vort liv på at leve for andre mennesker. Han ønsker, at vi dropper tanker om: mig, mit, min sag, min familie, min forretning, min fremtid, og ændrer det, så vi begynder at tænke på: Guds fremtid, Guds penge, Guds kald, Guds nåde og Guds barmhjertighed og Guds tilgivelse, da jeg ikke fortjente det”.

Når vi får øjnene op for, hvem Gud er, kan vi af hjertet sige tak til ham og synge med på verset fra Lena Løbners sang ”Tak for alle roser” :

Tak for at du altid er parat for mig.
Tak for at du ved min side står.
Tak for at du støtter mig på kampens dag.
Tak for at du altid er parat for mig.