Piloten var en tur i Himlen

s13_himlen tur retur2I ’Himlen tur/retur’ fortæller piloten Dale Black for første gang om sit liv, som bød på et flystyrt og tre dages koma, hvor han fik lov at opleve Himlen.

Dale Black hedder piloten, som for godt 40 år siden overlevede et flystyrt, oplevede Himlen og fik sat en helt ny kurs for sit liv. I Himlen tur/retur fortæller han for første gang om sit liv.

Dale var en ung mand på bare 19 år, som havde fart på livet. Populær, atletisk, med store drømme for sin fremtid, sad han en sommerdag i 1969 i et privatfly, en Piper Navejo med to gange 310 hestekræfter og en maksimum hastighed på 420 km/t. Vejret var roligt og himlen klar, så scenen var sat til en flot flyvetur hen over Hollywood. Men noget gik alvorligt galt. Så galt at flyet aldrig kom rigtig fra start, men endte med at snitte nogle træer i 24 meters højde og kort derefter et monument (paradoksalt nok for luftens faldne helte) med det resultat, at flyet blev smadret til atomer. Piloten og Co-piloten omkom, mens Dale ved et sandt mirakel overlevede.

Mellem liv og død

I tre dage lå han i koma og svævede mellem liv og død, mens en dygtig kirurg arbejde med at sætte stumperne i hans krop så godt sammen som lægelig muligt. Da Dale kom til bevidsthed, var det til et helt andet liv. Snart sagt hele hans krop var skadet af styrtet. Brækkede knogler, ætsninger efter flyets brændstof, halvdelen af ansigtet var på det nærmeste flået af, ja kort sagt, han slap kun lige med livet i behold, og det i sig selv burde ikke være muligt.
Men forandringerne var ikke blot fysiske, men i høj grad også åndelige. Noget havde ændret den tidligere så rebelske og selvoptagede teenagedreng, så han nu begyndte at føle kærlighed til mennesker, som han sikkert ikke ville have ænset tidligere.

Et møde med himlen?

Men på grund af det voldsomme traume fra styrtet skulle der gå måneder, inden Dale blev klar over, hvad han havde været vidne til under de tre dages ”orlov” fra denne verden. Han fik lov til at besøge Himlen og forklarer selv i bogen, hvorfor han ventede i 40 år med at dele denne oplevelse.
Ud over det faktum, at hans hukommelsestab gjorde, at han slet ikke kunne huske noget om styrtet eller de tre dages koma i adskillige måneder efter styrtet, så blev han rådet af sin bedstefar (som var den eneste, der fik historien at vide), til ikke at berette om dette til nogen, før Gud gav besked om det. For mange har angiveligt brugt sådanne oplevelser til personlig profit i stedet for at give Gud æren. Dale tog derfor imod det råd at lade sit livs handlinger afspejle mødet med Himlen for derigennem at pege på Guds mirakel.
Det siger sig selv, at en historie af den overnaturlige karakter, som først bekendtgøres en menneskealder efter begivenhederne, kan betvivles. Men når det er sagt, så er de afledte effekter af denne oplevelse beskrevet på en meget troværdig og jordnær måde. Så uanset om himmelbesøget er en drøm eller et virkeligt møde med den himmelske stad, så har det efterladt et stærkt vidne om Guds store kærlighed.

Livshistorien ærer Gud

Dale kom til at flyve igen, det krævede en række mirakler, og det var ikke enden på historien. Gang på gang har han stået i situationer, hvor hans vidnesbyrd, har ledt mennesker til et personligt møde med den levende Gud.
Han har fløjet missionærer og bibler til hele verden og givet Gud æren for de mange mirakler i sit liv. I dag er han pensionist, men tager stadig ud og fortæller om sit ekstraordinære liv med Gud som første-pilot.

Dale Black:
Himlen tur/retur
217 sider
199 kr.
Scandinavia