Stort at give det største til de mindste gennem 25 år

Lissen Margård Bendix Jensen
Lissen Margård Bendix Jensen

Den 15. august er der jubilæumreception for Lissen Margård Bendix Jensen, som kan fejre 25 år som konsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Søndagsskolen og arbejdet med at give det største til de mindste – Jesus til børnene – har aldrig været fjernt for Lissen. Barndomshjemmet i Vejlby ved Middelfart var aktivt i kirke og missionshus, og hendes mor var bl.a. en af lederne i Vejlby søndagsskole. Som barn var Lissen aktiv i FDF, og søndagsskolelejrene var et af årets højdepunkter.

Konsulent i hovedstaden

Den 15. august 1990 rejste Lissen til København, da hun blev ansat som børnekonsulent i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) i Københavns stift. Her var hun indtil 2009; fra 2000 som kursus- og materialekonsulent.
I 2009 flyttede Lissen til Søften ved Hinnerup, Aarhus som materiale- og projektkonsulent, og siden 2012 har titlen været Materiale- og DFS-konsulent. Det er derfor Lissen, der har ansvar for, at DFS har noget materiale at tilbyde lejre, bibelcampings og de cirka 350 tilknyttede klubber og kirker.
Gennem de 25 år har Lissen altid været frivillig i det lokale børne- og juniorarbejde ved den sognekirke, hvor hun har boet. I København var hun tilknyttet Tagensbo kirkes børnearbejde. Nu bruger hun sit krudt på børneklubben Spiren, juniorklubben Råhyggen, begge i Søften, samt familiearbejdet Ulvetime i Hinnerup Missionshus.

Taknemmelig for tjenesten

Det er tydeligt at mærke på Lissen, at hun er taknemmelig for 25 år i DFS. Det giver hende mening i hverdagen at fortælle næste generation om Bibelens fantastiske budskab. At give det største til de mindste bliver vi aldrig færdige med!
Lissen har altid haft organisatorisk talent og godt tag på børn, så det var ingen overraskelse, at hun blev ungleder på en af Søndagsskolernes sommerlejre før sin konfirmation. Her lærte hun glæden ved at være frivillig i det kirkelige arbejde. Lederne var ikke bange for at give unglederne ansvar, og dermed var kimen til et arbejdsliv for Søndagsskolerne lagt. Hurtigt derefter blev hun fast leder i en børneklub i nabosognet.
Efter endt 10. klasse og HH i 1983 blev Lissen konsulentmedhjælper i DFS på Fyn, hvilket hun var i halvandet år. I foråret 85 var hun elev på Børkop Bibelhøjskole, derefter pædagogmedhjælper i Langenæs Menighedsbørnehave i Aarhus og i Maria Søstrenes børnehave i Vejle. I efteråret 1986 begyndte Lissen sin uddannelse på Aarhus Lærerseminarium og blev færdiguddannet i sommeren 1990. Under uddannelsen var hun tilknyttet som vikar på Jakobskolen i Århus.
Lissen Margård Bendix Jensen bor nu i Søften ved Aarhus på en lille gård sammen med sin mand Bjarne.

Reception

Lørdag d. 15. august kl. 14-17 er der jubilæumsreception i Søften-Foldby Sognegård, Skolevej 7, Søften, 8382 Hinnerup. Alle er velkomne, oplyser Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.