Første danske børnehospice indviet

Thomas Feveile er hospiceleder på Lukashuset.
Thomas Feveile er hospiceleder på Lukashuset.

Danmarks første børnehospice, Lukashuset på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, blev indviet sidste weekend.
Mange børn og unge lever i årevis med alvorlig sygdom. Derfor er et børnehospice et tilbud for hele familien. Her prøver man at sikre, at de indlagte børn og unge og deres familier leve et så normalt familieliv som muligt. Der er plads til 4 familier i Lukashuset af gangen.
Hver familie får en bolig, der består af to sammenhængende stuer, hvor det syge barns plejebehov samt familiens behov for privatliv kan rummes. Samtidig er der flere fællesrum, hvor man kan møde andre familier i lignende situation.
Der er dog brug for flere børnehospicer i Danmark, mener Landsformand i Hospice Danmark, Tove Videbæk.