Forfatter udgiver sin 25. bog på 35 år

s2_Anette Broberg KnudsenAnette Broberg Knudsen har netop fået udgivet bogen ’Uden for byporten’. Det er hendes bog nummer 25.

Forfatter, oversætter og journalist Anette Broberg Knudsen (født 1957) har gennem sit 35-årige forfatterskab været vidt omkring. Fra børnebøger til bibelhistoriske romaner og senest tre kriminalromaner.
Den nye roman, ”Uden for byporten” hører til i den bibelhistoriske genre, skriver Lohse Forlag.

Historien om en zelot

Forlaget fortæller om den nye udgivelse:
”Uden for byporten” er historien om en ung jøde på Jesu tid, der gribes af den radikale zelotbevægelse og går ind i en ulige kamp mod den romerske besættelsesmagt.
Det er barsk læsning fra første side. Hovedpersonen Sjobek er taget til fange og bliver underkastet romersk tortur og korsfæstelse.
Gennem flashback får læseren efterhånden hans historie: Han har forladt sin fars værksted i Jerusalem, sin sikre fremtid og sin unge hustru Jeriot for at kæmpe for sine idealer og sin tro. Men idealerne falder ét efter ét, og det hele ender i et mareridt af forspildte muligheder.

Mennesker som os

Selv siger forfatteren om det at skrive romaner om bibelske begivenheder:
– Jeg er meget fascineret af historien omkring de bibelske beretninger. For de foregår jo ikke i et vakuum, men på konkrete tider og steder i den almindelige historie.
Og Bibelens mennesker er mennesker som dig og mig. I bogen her har jeg valgt at skrive om en person ude i periferien af Bibelen og lade ham få sit eget liv, siger Anette Broberg Knudsen.

Fejrede 35 års jubilæum

Samtidig med at ’Uden for byporten’ blev udgivet som Anette Broberg Knudsens 25. bog, kunne hun fejre 35 års forfatterskab. Det skete ved en reception fredag den 23. oktober i KFUM og KFUK-huset i Vorup.
Samme dag udkom den nye bog på Lohse Forlag.
Annette Broberg Knudsen har skrevet romaner, fortællinger, digte og børnebøger. Blandt bøgerne er tre krimier: ’Begrundet mistanke’, ’Muligt motiv’ og ’Omfattende hærværk’ i perioden 2010-2013. Disse bøger har en ung, vestjysk sognepræst, Julie, som hovedperson.
I årenes løb har Anette Broberg Knudsen bl.a. været ansat på Credo Forlag, Unitas Forlag og hos Kristelig Fagbevægelse. Hun har også haft forskellige jobs på Diakonissestiftelsen på Frederiksberg, hvor hun blev indviet som diakonisse i 1981. Hun har desuden oversat en række bøger fra engelsk, svensk, norsk og tysk.
Ud over kurser i journalistik har Anette B. Knudsen bl.a. bifag i kristendom fra Københavns Universitet og en bibliotekaruddannelse fra Danmarks Biblioteksskole.

Priser for to salmer – og en kristen roman

I tidens løb er det blevet til flere priser. Anette Broberg Knudsen vandt 1. præmie i en salmekonkurrence udskrevet af Dansk Missionsråd i 1987. Salmen er optaget i ’Tillæg til Den danske Salmebog’ fra 1994.
I 1989 vandt hun 1. præmien i Lohses Forlags konkurrence om kristen roman for voksne med romanen ’Lemmingeland’.
Den seneste pris stammer fra Kirkefondets salmekonkurrence fra dette efterår. Her vandt den produktive forfatter 3. præmien for salmen ’Kom, Gud Helligånd, med glæde’.

Kompas rettet mod Kristus

– Mit liv og dermed mit forfatterskab har været præget af den kristendom, jeg opdagede som ung. Jeg har bevæget mig i lidt forskellige egne af det kirkelige landskab, men kompasnålen har altid peget på Kristus, siger Anette Broberg Knudsen om sig selv.
Hun blev i 1988 gift med Christian Damm Knudsen. Sammen har de to voksne børn.