Jøde og palæstinenser i Danmark

Tro kan forene unge i Israel til trods for alle politikse forskelle, mener bevægelsen Musalaha, som ofte arrangerer ørkenture, hvor kristne jøder og palæstinensere bogstaveligt talt bliver rystet godt sammen. Foto: Musalaha.
Tro kan forene unge i Israel til trods for alle politikse forskelle, mener bevægelsen Musalaha, som ofte arrangerer ørkenture, hvor kristne jøder og palæstinensere bogstaveligt talt bliver rystet godt sammen. Foto: Musalaha.

Israelske Ariel og palæstinenseren Nour er i Danmark den 21.-29. oktober.

Netop nu, hvor der er fornyet uro mellem israelere og palæstinensere, er messianske Ariel og palæstinensiske Nour i Danmark for at fortælle, at tro kan bygge bro.

Nour er en kvinde på 24 år. Hun er palæstinenser og bor i Jesu hjemby Nazareth.
Ariel er en jødisk mand på 28. Han er gift og bor i Jerusalem. Sammen skal de to møde danske konfirmander og gymnasieelever og holde møder i forskellige kirker.

Musalaha – Forsoning

Midt under konflikten er der alligevel håb, fordi der er mennesker, som arbejder for forsoning mellem parterne, fortæller Israelsmissionen.
Organisationen Musalaha eksisterer bl.a. for at forsone kristne palæstinensere og Jesus-troende jøder med hinanden. Tanken er, at når Gud har forsonet sig med os, må vi også forsone os med hinanden.
Ariel og Nour er nu i Danmark for at fortælle, at tro kan bygge bro. De er forskellige, hvad angår både køn og etnicitet, men de ønsker, at deres fælles tro på Jesus må få konsekvenser i forhold til dem, de er opdraget til at hade og nære mistro til.
Musalaha er arabisk og betyder forsoning. Organisationen har base i Jerusalem, og dens arbejde er opdelt i fire kategorier:
Arbejde blandt børn. Hvert år laver de sommerlejre med aktiviteter for børn fra alle egne af Israel, hvor både israelske og palæstinensiske børn deltager.
Ungdomsarbejde. Med jævne mellemrum laver Musalaha ørkenture, hvor cirka 20 unge – 10 israelere og 10 palæstinensere – sendes ud i ørkenen for at lære hinanden bedre at kende.
Kvindearbejde. Kvinderne fra dette arbejde mødes jævnligt for at bede for hinanden og opmuntre hinanden. Ind i mellem forsøger de også at besøge hinanden, hvilket ikke er let grundet de forskellige sikkerhedscheck mellem Israel og Vestbredden.
Forsoning mellem kristne og muslimer på Vestbreddden.

Ariel fortæller

Min familie og jeg immigrerede til Israel, da jeg var helt lille. Vi er messianske jøder.

Jeg voksede op i en by nær Tel Aviv og har gået i en sekulær, offentlig skole. De fleste mennesker, jeg mødte, var enten messianske jøder eller jøder fra skolen.
Jeg lærte lidt arabisk på gymnasiet, men gjorde ikke så meget ud af det. Som teenager kom jeg til møder i Musalaha sammen med palæstinensiske kristne, og jeg har gode minder fra disse møder. …
Efter gymnasiet skulle jeg i hæren, det er man forpligtet til som borger i Israel. .. men der i hæren blev jeg klar over den store forskel, der er mellem mig og andre israelere, når det gælder behandlingen af vore fjender. …
Jeg var i kampzonen flere gange, og en gang blev jeg skudt i benet af Hamas. Det var det mest skræmmende, jeg har oplevet, fordi hospitalet lå midt i en meget militant flygtningelejr.
Hver nat før den fredag, hvor jeg skulle ind i det ukendte, lyttede jeg til en sang om at leve evigt sammen med Yeshua i himlen.
Der var meget at forholde sig til. Jeg kom ud af hæren efter 3 års forløb. Der var gode ting, men det var svært at blive skudt, høre kuglerne flyve om ørerne og det at møde en palæstinensisk familie i deres hjem.
Efter hæren var noget af det første, jeg gjorde, at deltage i et Musalaha-møde i Jordan. Det betød rigtig meget for min egen tro, men også for min villighed til at åbne mit hjerte og lytte. Jeg skulle lytte til historier om lidelser og opleve livet, glæderne og udfordringerne hos de mennesker, som hører hjemme på den anden side – og måske blive en del af deres liv…

Møder med Ariel og Nour
Ariel og Nours undervisning af konfirmander samt skole- og gymnasieelever er ikke offentlige møder. Det er de kirkelige møder derimod:

Onsdag den 21. oktober:
Møde i pinsekirken i Herning


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Torsdag den 22. oktober:
Speakers Lounge på MF
Fællesmøde med lokale kirker i Strandby

Fredag den 23. oktober:
Taler på højskolen i Mariager

Søndag den 25. oktober:
Taler i Pinsekirken i Odense
Ungdomsgudstjeneste i Aarhus Valgmenighed


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Mandag den 26. oktober:
Kristkirken i Kolding kl. 19.30.

Tirsdag den 27. oktober:
Møde på Dansk Bibel-Institut
Taler i Engholm Kirke

Torsdag den 29. oktober:
Møde i Hillerød Kirke

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: