Stemningsfuld lovsang

s18_amanda-cookAmanda Cook har de sidste fem år været en del af det populære Bethel Music fra Bethel Church i Redding i Californien. Hun har optrådt på forskellige albums, men dette er hendes debut album.

Cook siger selv, at hendes album har været en måde at ”ånde på”, en måde at finde ud af, hvad hun egentlig selv tror, Gud er for én. Derfor bærer sangene også præg af at være en slags proklamationer af Guds karakter. I nummeret ’Heroes’ synger hun blandt andet: ’I will, trust, here in the mystery / I will, trust, in You completely’. Troen er for Cook en rejse, som hun ikke er færdig med, og derfor bærer numrene også præg af, at hun vælger at have tillid til Guds godhed og vejledning, selvom hun ikke kan se slutningen af vejen, hun går på.

Albummet har været en stor åndelig opmuntring for mig, fordi teksterne emmer af håb og en insisteren på Guds karakter og løfter. Dette sker især i det fantastisk stemningsfulde nummer ”Bitter/Sweet”, som egentlig kun består af tre linier, som Amanda Cook formår at synge på 5.44 minutter – uden at man bliver træt af det: ’You make all things new / You turn the bitter into sweet / You turn the winter into spring ’.
På hele albummet synger Cook budskaber om Guds godhed som ’You are not a tyran king’ (Kind), og ’Mercy triumfs over justice’ (Mercy). Derudover leverer hun også en ny version af det intime nummer ’Closer’.

Det hele fungerer rigtig godt. Cooks kraftfulde, varme og lidt hæse stemme spænder bredt. Og jeg synes, at hun formår at skabe en lovsangsplade, som virker forfriskende indenfor en måske lidt slidt lovsangsgenre. Musikken leder mig mod Gud, og det er vel den højeste ros, man kan give en lovsangsplade som denne.


 

Anmeldelse 2:

Det tog lidt tid at komme igang med dette album. Det er fyldt med strygere, bløde lyde og lave tempi. Amanda Cook er en dygtig sanger, men det var lige på grænsen til kedeligt. I hvert fald lige indtil man begyndte at lytte. 

Sådan er det vel med det meste. Hvis man bare lytter, altså tager sig tid til at lytte sig ind til, hvad det egentligt handler om. Og så var den der! En lang hyldest til en far som aldrig svigter. En Gud som altid elsker. En klippe som aldrig rokkes. Et håb som er forankret i evigheden. Det er i lyset af Ham at vi får lov at se os selv i et nyt lys. Dér hvor noget af det mest meningsfulde vi kan gøre er at tilbede og elske, ham som har elsket os først.

Amanda Cook formår, med sine rolige, men intense sange at føre os med ind i tilbedelsen. Men i en tid med massere af larm og støj, er dette en perle som ikke umiddelbart gør opmærksom på sig selv. Og det kræver at man lige sætter sig selv og tid af til det. Men hvor er det godt at finde roen og blive mindet om hvem Gud er og at han ønsker at møde os i kærlighed. Amanda Cook har begået et smukt og godt album som med lidt indsats kan blive et stor oplevelse. Det kan så nemt blive overset, men velsignelsen ved at blive stille ligger i at virkeligt lytte til dette album. Så hvis du længes efter et frirum i hverdagen, hvor du får lov til at få øjnene fra dig selv og over på din far. Så er Brave New World et godt sted at sætte sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Torben Schmidt