Armensk skulptur udskudt – igen

Allerede i maj i år skulle en stor skulptur på Kultorvet i København have markeret 100-året for det armenske folkedrab. Dengang blev planerne udskudt af politiske hensyn. Nu er det sket igen, skriver dagbladet Politiken.
Den ni meter højre skulptur, med navnet ’The Draem’ er ifølge kunstneren, Allen Sayegh, udelukkende et budskab om fred. Men det accepteres ikke af Tyrkiet, som aldrig har anerkendt betegnelsen folkemord om de begivenheder, der kostede 1,5 millioner kristne armenere livet.
Over 100 herboende tyrkere klagede til Københavns Kommune over planerne om at opføre skulpturen. Af frygt for optøjer valgte man derfor i foråret at udskyde opsættelsen af skulpturen til september. Men planerne er nu yderligere udskudt, så man taler om at opføre skulpturen til foråret 2016.