Modtager Tyskland arabiske antisemitter?

Vi skal dele vores tro med syriske flygtninge her i Vesten, mener Dr. Jim Denison.
Vi skal dele vores tro med syriske flygtninge her i Vesten, mener Dr. Jim Denison.

En advarsel i avisen Welt am Sonntag vurderes af en kristen tænketank i USA.

– Vi importerer islamisk ekstremisme, arabisk antisemittisme, andre folks nationale og etniske konflikter såvel som en anden social og juridisk forståelse, advarer avisen Welt am Sonntag.

Dr. Jim Denison fra den kristne tænketank Forum on Truth and Culture vurderer i Denison Forum den aktuelle tyske frygt.
Artiklen i den højt respekterede avis bygger på en lækket rapport fra toppen af sikkerhedstjenesten. Rapporten vurderer, at ’integrationen af hundrede tusinder af illegale immiganter i Tyskland ikke længere er mulig i lyset af antallet og de allerede eksisterende parallelsamfund’.
Og ’parallelsamfund’ refererer typisk til isolerede muslimske grupper, forklarer Denison.

Forklædte terrorister?

Det store spørgsmål er, om der findes terrorister fra Islamisk Stat (IS) blandt migranterne i Tyskland og i de andre vestlige lande.
Ifølge IS selv er der allerede smuglet 4.000 forklædte ekstremister ind i Vesten. Det er i overensstemmelse med IS’ globale strategi:
– Vi drømmer om at få et kalifat ikke bare i Syrien men i hele verden, og det vil snart lykkes med Guds hjælp, erklærer IS.

Frygt i USA

Nicholas Rasmussen, fra antiterror-centeret ’The National Counterterrorism Center’, advarer om, at der kunne være terrorister blandt de syriske flygtning i USA. Også sikkerhedstjenesten Homeland Security erkender faren og lover at lave den ’strengeste screening’ af asylansøgere fra Syrien.
Næste spørgsmål er så, om myndighederne uden særlig hjælp fra Syrien kan afgøre, om pågældende asylsøger udgør en trussel eller ej.

Brug for bedre screening

– Skal vi så frygte de muslimer, som kommer ind i Vesten? spørger Denison. Og han svarer både ja og nej.
Vi har selvfølgelig brug for en anden type screening af immigranterne end før i tiden. Tidligere var vi mest optaget af migranters evne til at finde arbejde, deres sprogkundskaber og mulighed for at blive integreret kulturelt.
Nu må vi derimod tænke på, at jihadister prøver at komme ind i de lande, som de planlægger at angribe. Det er tid til en ny strategi, mener Denison.

De har brug for Jesus

Men netop nu er der også en ny chance for evangeliet, mener Jim Denison. For enhver muslim fra Syrien er et menneske, der har brug for Jesus.
Det er meget svært for vestlige missionærer at arbejde i Syrien. Til gengæld er det let for kristne at dele evangeliet med syrere i Vesten. Hvis der virkelig er jihadister blandt de nye flygtninge, er det vigtigere end nogensinde, at vi deler Kristus med dem, mens vi kan.

Hjælp muslimske venner

– Bed Gud hjælpe dig med at vise hans kærlighed overfor dine muslimske venner. Og hvis du ikke har muslimske venner, vil du så bede Gud hjælpe dig med at få nogen?
Jesus vandt Mattæus, og han hjalp Jesus med at vinde sine kolleger blandt tolderne. Jesus vandt den samaritanske kvinde, og hun hjalp Jesus med at vinde sine landsmænd. Jesus vandt dig, hvem vil du hjælpe ham med at vinde? udfordrer Jim Denison.
Han minder sine læsere om et udsagn af missionæren David Livingstone: ”Hvis det at blive sendt ud i et ærinde af en jordisk konge er en ære, hvordan kan den himmelske konges ærinde så blive opfattet som et offer?”


Artiklen fortsætter efter annoncen: