Muslimsk råd bortviser kristne på Tempelpladsen

Danske Jane Kiel var æresgæst, da den jødiske tempelaktivist Yehuda Glick holdt takkefest for at have overlevet et attentat. Foto: Sara Rivai
Danske Jane Kiel var æresgæst, da den jødiske tempelaktivist Yehuda Glick holdt takkefest for at have overlevet et attentat. Foto: Sara Rivai

Danske Jane Kiel filmede diskriminering af kristne. Videoen blev vist på israelsk tv-side. 

Jane Kiel fra Danmark har markeret sig som en kristen forsvarer af Israel. En video fra Jerusalemjane.com viser, at kristne er uønskede af muslimer på Tempelpladsen i Jerusalem.

Flere har delt Jane Kiels video. Nyhedsbureauet Arutz 7 fortalte 28. oktober 2015, hvordan Kiel klarede at optage en video, som viser den diskriminering, hun mødte fra det muslimske råd Wakf på Tempelpladsen i Jerusalem.

På ’Forbudt-liste’

Jane Kiel var på Tempelpladsen sammen med en ven, da en vagt fra Wakf pludselig kom. Vagten sagde, at hele området er en stor moské. Han afspillede så en to måneder gammel optagelse, hvor hun sang den jødiske trosbekendelse ’Shema Israel’ (Hør Israel! Herren vor Gud, Herren er én) fra 5. Mos. 6, 1. – Vi har ventet på dig i to måneder, sagde vagten.

“Han krævede at se hendes ring med hebraisk indskrift og sagde, at hun var en ’genfødt troende’.”

– De eneste religiøse, som kan komme her for at bede, er muslimer, ingen jøder eller kristne.
Samtidig påstod manden, at han var fra politiet i Jordan. Han tvang de to besøgende til at slette optagelsen af hændelsen og truede med arrest, hvis de ikke umiddelbart forlod Tempelpladsen.
Han sagde ifølge Arutz 7, at han tog Kiel og hendes ven til israelsk politi. I virkeligheden bragte han dem til en mand, han kaldte Wakf-chef på Tempelpladsen. Chefen beordrede dem til at forlade stedet.
Jane Kiel sagde, at hun havde anmeldt sagen til politistationen i Jaffa-porten.
– Politiet er venlige, men der er ikke meget, de kan gøre, sagde Kiel.
Hun sendte herefter et brev både til sikkerhedsminister Gilad Erdan og turistminister Yariv Levin, for at lade dem vide, hvad der kan ske med jøder og kristne, som besøger Tempelpladsen.

Til takkefest med terroroffer

– Som troende kristen kunne jeg ikke være stille om det, som sker på Tempelbjerget. Jeg forlod Danmark for at sprede sandheden, sagde Jane Kiel til nyhedsstationen Breaking Israel News. Det skete, efter at hun havde modtaget prisen «Caller of Zion» (Zions røst) fra tempelaktivisten Yehuda Glick.
Yehuda Glick er kendt som talsmand for jødernes ret til at besøge Tempelbjerget og bede der. Han blev selv skudt fire gange af en terrorist, men overlevede ved det, han betegner som et Guds mirakel. Derfor holdt han den 18. oktober en takkefest, hvor også Jane Kiel deltog.
Glick uddelte diplomer til folk, der er aktive i kampen om Tempelpladsen. Under denne takkefest var det, at Jane Kiel fik udmærkelsen ’Caller of Zion’.
Det er en ære at kende Yehuda Glick, som arbejder for at sprede budskabet om situationen på Tempelbjerget, forklarer Jane Kiel.