En personlig opstandelse

s12_Uforfærdet_Joch_McDowell”Uforfærdet” er fortællingen om en drengs overvindelse af ufattelig modgang og vejen til et liv som en af de mest indflydelsesrige evangelister for Kristus, verden nogensinde har kendt.

Josh McDowell voksede op med en alkoholiksk far og en skam forårsaget af seksuelt misbrug. Umiddelbart svært at tro, at han ville kunne blive til noget. Men Gud havde en plan med ham. Først måtte han dog lære at lade Gud herske over sit hjerte.

Josh McDowells barndom var et stort mareridt. Under den store depression i USA levede folk kun for sig selv og var ligeglade med uretfærdighed. Sådan opfattede McDowell det. Hans far kunne ikke fastholde et arbejde noget sted og betragtede Josh som daglejer og ikke som sin søn. Samtidig oplevede han jævnligt sine forældres voldelige opførsel mod hinanden.
Da hans bror ikke kunne holde det ud længere og flyttede væk, så Josh, hvordan familiens venner svigtede og derved viste deres sande jeg. Han besluttede sig til, at Gud ikke fandtes. Han prøvede at udfylde tomheden i sit hjerte ved at få de bedste karakterer i skolen.
I sin studietid på universitet mødte han en gruppe kristne, og i mødet med dem blev han opsat på at modbevise Jesu opstandelse. Nu begyndte der en indre rejse for ham, som kom til at udfordre alt, hvad han troede på.

McDowells personlige forvandling

Jeg var glad for at læse hans bog: ”Mere end en tømrer”, men jeg kan bedre lide ”Uforfærdet”. Det er meget spændende at læse om den indre rejse, som han gennemgik fra at være ateist til at blive kristen.
Med hans personlige vidnesbyrd finder man en dobbelt styrke mellem beviset om Jesu opstandelse og et liv, som forandredes helt af det glade budskab. Det var ikke kun hans egen forvandling, som var så overbevisende. Efter at han lod Gud herske over sit liv, hjalp hans vidnesbyrd ham med at forvandle mange unge menneskes liv rundt om i verden.

Bogen har styrket min tro, og den har opmuntret mig til at være mere modig i at forkynde evangeliet til andre. Den er et mesterværk, der er blevet til en af mine yndlingsbøger.

Josh McDowell: ”Uforfærdet”
256 sider • 199. kr. • Forlaget Scandinavia