Jesus er nok

s2_Søndergaard, Torben_2014Kan vi som kirke følge med i udviklingen, der sker i verden i dag? Jeg tænker på, om vi kan følge med, når det kommer til at underholde? Kan vi følge med, når det kommer til musikken, og være cool, og er vi rigere, smartere og på alle måder mere lykkelige end dem uden for kirken?

Ja, noget må man jo gøre for at få denne verden i tale. Noget må vi gøre for at drage folk ind i vores kirke. Spørgsmålet er dog, om vi overhovedet skal konkurrere med denne verden – og deres smarte stil, musik og underholdning – for at nå mennesker? Kigger jeg på kirken i dag, så er lovsangen blevet mere poppet, musikken blevet højere, og stilen ligner det, vi møder ude i verden. I alt dette glemmer vi, hvad det er, der gør os så specielle, og hvad det er, verden virkelig behøver, nemlig Jesus. Folk behøver Jesus, og de vil blive draget til ham, hvis problemet ikke var, at de i dag ikke kan finde ham i alt det andet gøgl, der foregår.

Kunne det ikke være smukt, hvis man til næste sommerstævne eller konference droppede det store band og det dyre og flotte lysshow, og én person i stedet bare tog en guitar, og vi sammen fokuserede på Jesus? Nogle vil tro, at vi så ville miste de unge, men jeg er overbevist om, at vi allerede har mistet dem igennem det, vi har gjort de seneste år. De unge, ældre og gamle behøver én ting, og det er Jesus. Han er mere end nok. Han er vejen, sandheden og livet. Har vi ham, har vi alt. Har vi ikke ham, har vi intet, uanset hvor meget vi prøver at bilde hinanden ind, at alt er godt.

Igen og igen har jeg set folk komme til tro og ja, de behøver ikke alt det gøgl, vi i dag tror er nødvendig for at fastholde dem i troen. De behøver ikke de fine programmer, og at lyden og lyset sidder lige i skabet sammen med en moderne PowerPoint præsentation. Nej, Jesus er nok for dem!

Og dem, hvor Jesus er nok, er også dem, der virkelig bliver disciple og tjener ham. De er grebet af ham og derfor færdige med sig selv og denne verden. De ønsker ikke underholdning og alt, hvad vi i dag finder på. De vil bare have Jesus. Så uanset udviklingen i vores land er der håb for kirken. Vi skal nemlig ikke konkurrere med verden, for vi har noget helt unikt, som de ikke har, og han er mere end nok, og hans navn er JESUS.

Lad os igen finde ham frem.