Kristen julesang vandt DR’s konkurrence

Svend E. Petersen og Peter S. Andersen var mandag gæster i Aftenshowet, hvor DR’s børnekor sang den nye julesang. Foto: DR-presse
Svend E. Petersen og Peter S. Andersen var mandag gæster i Aftenshowet, hvor DR’s børnekor sang den nye julesang. Foto: DR-presse

Svend E. Petersen og Peter S. Andersens julesang om barnet i krybben fik flest stemmer.

Mandag aften offentliggjorde Aftenshowet vinderen af P2’s konkurrence om at skrive en ny julesang. Vindersangen blev Svend E. Petersen og Peter S. Andersens julesang, som Udfordringen fortalte om i uge 44.

Vindersangen ”Hvad er det, der gør jul til noget særligt” handler om barnet i krybben, for komponisten og tekstforfatteren var enige om, at julesangen skulle handle om den kristne jul.
– Det er jo ikke fordi vi ikke vil have alt det med hygge, andesteg, gaver og fest, men det er Jesus i krybben, vi egentlig fejrer, så det var, hvad sangen skulle handle om. Teksten skal få os til at tænke over, hvad julen egentlig handler om, sagde tekstforfatter Svend E. Petersen til DR, da han sammen med komponisten Peter S. Andersen blev glædeligt overrasket over at have vundet.

Valgt blandt 516 sange

DR’s jury havde udvalgt 10 sange blandt de 516 indsendte, og så var det efterfølgende op til lytterne at finde en vinder via afstemning på nettet. 5800 afgav deres stemme, og Danmark har således fået en ny julesang.