Når terror er dagligdag…

s18_Jerusalemterror-15Mens Europa er opskræmt af IS-terror i Paris, må israelerne leve med 602 palæstinensiske overfald – bare i oktober, fortæller journalist Nils Bakke, som tirsdag tilfældigt overværede endnu et angreb i Jerusalem.

Pludselig hørtes skrig og en gentagen salve fra et maskingevær.

Personen overfor spurte vantro – var det skud, jeg hørte?
Det var kun 200 meter oppe ad Jaffa Street, og Udfordringens medarbejder var blandt de aller første blandt den internationale presse, som efterhånden kunne konstatere og sørgeligt dokumentere, at to palæstinske kvinder som havde angrebet tilfældigt forbipasserende med en saks lå der i hver sin blodpøl på fortorvet.

Omtrent på samme tid for tre år siden vandrede vi fredfyldt op ad Ben-Yehuda street i Tel Aviv, da luftsirenerne advarede om de første raketter i historien fra Gaza mod Tel Aviv. Noget af den samme uvirkelighed oplevede vi også denne gang. Sirener fra en masse israelsk politi, ambulancer fulgt af beredent politi, og jødiske ortodokse som er specialister i at tage hånd om alt fra sprængte selvmordbombere til tilskadekomne. Foruden de ene palæstinensiske teenagepige, som var dræbt af den årvågne vakt ved det sygehus, de kom ud fra, lå den anden alvorligt skadet.

Angreb jøde – og palæstinenser

Målet virker til at have været tilfældige forbipasserende i folkemængden, ikke langt fra det kendte Mahane Yehuda Market. En yngre jøde og en ældre palæstinensisk mand var ofrene. De var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.
De blev begge kun lettere skadet denne mandag morgen i Israel. Politiets talsmand Micky Rosenfeld kan bekræfte, at gerningspigerne begge var palæstinensere, men politiet har endnu ikke identificeret dem. Rosenfeld tilføjede, at sikkerheden nu øges for at hindre flere angreb.
Forent Hatzalah fra Israels frivillige ambulancetjeneste Yehuda Goldberg, behandlede den 25-årige jødiske mand, som fik knivstik i hånden og den 70-årige palæstinensiske mand, som fik knivstik i hovedet.
– De er begge lettere skadet og overført til sygehuset. Der behandler vi også ca. 15 vidner for chok, fortalte han.
Vi var vidne til – bare en almindelig dag i Israel. I oktober måned blev der registreret 602 palæstinensiske overfald på jøder i Israel, ifølge Israel Security Agency (ISA). Om få dage kommer en ny sørgelig statistik for november måned.
Nils Bakke
Udfordringen
Tel Aviv.