Godt nytår!

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Når julen er forbi, slukkes julelysene, og det bliver igen lidt gråt og mørkt omkring os. En ven fra Libanon, som skulle arbejde i København i 2-3 uger ad gangen, spurgte forundret, hvordan vi kunne leve uden at SE solen.

Ja, de fleste danskere har vel vænnet sig til at leve i gråvejr. Og vi mennesker kan faktisk affinde os med næsten hvad som helst, hvis vi tror, at det ikke kan være anderledes. Det er først, når vi vender hjem fra ferie i solens lande og dukker ned under skylaget til det grå Danmark, at vi undrer os over, hvordan vi kan holde det ud?
Nå, vi må ikke glemme, at velstanden også er højest netop i vores kolde og regngrå lande, mens fattigdommen er størst, hvor de har mest sol… Måske skyldes det, at vores forfædre var nødt til at samle sig forråd og planlægge, hvordan de skulle overleve, mens man i de varme lande ikke behøvede det.
Vi har brug for udfordringer for at vokse os stærkere.
Selv har jeg altid været alt for påvirkelig af vejret. Når solen skinnede, steg mit humør mange grader. Og modsat…
Men nu har jeg efterhånden fundet ud af, at ”man har det, som man ta’r det”, som en gammel lærerinde altid sagde.
Det er ikke omstændighederne, men den måde, vi tager dem på, der afgør, hvordan vi har det.
Faktisk siger Bibelen meget om kampen i sindet.
Et godt ord til at komme igennem vintermørket og andre slags mørke er 1. Tessalonikerbrev kap. 5, hvor der bl.a står i vers 16-18: ”Vær altid glade, bed uophørligt, sig tak under alle forhold; for dette er Guds vilje med jer i Kristus Jesus.”
Man kan faktisk takke sig gennem ethvert problem.
Modsat kan manglende taknemlighed føre os ud i depression. Det samme kan manglende tillid til Gud.
Det er, når vi forstår, at Gud er med os og ikke imod, at vi kan rejse os og vokse i tro – og endda blive til lys for andre.
Paulus fortæller fx i Romerbrevet 38 om alle de besværligheder, han konstant står i. ”Men i alt dette mere end sejrer vi ved ham, som har elsket os. For jeg er vis på, at hverken død eller liv eller engle eller magter eller noget nuværende eller noget kommende eller kræfter eller noget i det høje eller i det dybe eller nogen anden skabning kan skille os fra Guds kærlighed i Kristus Jesus, vor Herre.” (v. 37-39)
På samme måde kan vi også gå ind i det nye år – sikre på, at intet kan skille os fra Guds kærlighed, hvis vi tror på Jesus Kristus.