Muhammed skal ikke luskes ind i kirken

Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør
Af Henri Nissen Ansvarshavende redaktør

Det er en hån overfor alle de kristne, der er blevet forfulgt og dræbt af muslimer, når biskop Marianne Christiansen, Haderslev, efter sin nytårstale lod en muslimsk imam fremsige sine nytårsønsker i Domkirken. 

Det lyder så smukt, at man lader alle religioner komme til. Men kirken skal passe på med ikke at forkludre begreberne. Kirken skal forkynde kristendommen rent og klart. Og biskoppen skal ikke udviske forskellen mellem islam og kristendom ved at slippe Muhammed indenfor. Den muslimske imam citerede naturligvis ”profeten Muhammed”. Men for kirken er Muhammed jo en falsk profet, som intet har med kristendom at gøre. Og han skal ikke luskes ind i kirken. Uanset om det sker i humanismens navn. For Muhammed forfulgte de kristne, og han opfordrede i Koranen muslimer til at gøre det samme. Og kristne forfølges i de fleste lande, hvor denne religion hersker.

Netop i en tid, hvor islamister terroriserer med terror i Allahs navn, burde kirkens ledere have mere travlt med at forklare forskellen mellem den muslimske religion og den kristne tro. Selv om Allah også betyder Gud på arabisk, er vores Guds-billede helt forskelligt. Muhammeds fremstilling af Gud er helt modsat den måde, som Jesus viste os.