Kirke delte bibler ud til hele sognet

Folk tog overraskende positivt imod deres bibel-gave.
Folk tog overraskende positivt imod deres bibel-gave.

600 husstande i Varnæs sogn fik sig en ny bibel 1. søndag i advent.

Projektet har været undervejs i mange år, men 1. søndag i advent kunne Varnæs Kirke med succes fuldføre sin spektakulære husstandsomdeling af Bibelen.

Kirkeårets start blev i år fejret på helt særlig vis i Varnæs Sogn sydøst for Aabenraa. Efter gudstjenesten 1. søndag i advent stod omkring 20 frivillige klar til at tage fat på dagens opgave: En uddeling af bibler til alle sognets 600 husstande.

Uddelingen har krævet mange års tilløb og er stædigt drevet frem af sognepræst Povl Callesen. Han fortæller, at uddelerne blev taget overraskende godt imod, hvor de ringede på. Selv havde han følgende oplevelse:
”Jeg blev mødt på vidt forskellig vis, og overvejende positivt. Folk reagerede blandt andet med et ’Tak, den vil jeg gerne tage imod. Det er en god ide! ’ eller ’Jeg husker de gode historier, navnlig fra Det Gamle Testamente’ eller ’Nu må jeg til at læse. Mange tak!’ ”

Vores kulturs grundbog

Baggrunden for uddelingen er et ønske fra menighedsrådets og præstens side om at udbrede kendskabet til Bibelen. Et oplysningsprojekt. Menighedsrådets formand Kirsten Krog forklarer:
”Bibelen danner grundlag for vores kultur og vores store fortællinger. Der bliver udgivet en hel række bøger med afsæt i Bibelen i øjeblikket, hospitalerne vil have bibler ud, og fængslerne vil have bibler til rådighed. Hvorfor så ikke også tage initiativ til at husstandsomdele denne vor kulturs grundbog nr. 1 og have den stående i alle hjem, så man kan læse og slå op i den?”
Uddelingen af bibler i Varnæs Sogn er støttet af Bibelselskabet, men det lokale menighedsråd har selv bidraget med 25.000 kr.