Abonnenter opsiger kristen avis pga. muslimsk klummeskribent

– Folk vil ikke læse det, Sultan skriver, fordi han er muslim, siger den skuffede chefredaktør Vebjørn Selbekk fra den kristne avis Dagen. Foto: KPK.
– Folk vil ikke læse det, Sultan skriver, fordi han er muslim, siger den skuffede chefredaktør Vebjørn Selbekk fra den kristne avis Dagen. Foto: KPK.

Den kristne dagsavis Dagen har tabt over 100.000 kroner efter at have ansat Shoaib Sultan fra Antirasistisk senter som fast klummeskribent, oplyser Journalisten.no.
– Det skuffer mig, siger chefredaktør Vebjørn Selbekk fra Dagen.
I alt 30 abonnenter skal have opsagt Dagen som en direkte reaktion på, at avisen ansatte klummeskriveren for et år siden.
– Dem som siger, at ytringsfriheden er gratis, er jeg ikke stødt på, siger Selbekk til Journalisten.
100.000 kroner er den sum, de 30 abonnenter ville have betalt for at abonnere på avisen i et år. I tillæg kommer også tabt pressestøtte for de abonnenter, som har sagt op.
Redaktøren fortæller, at det især var i starten, at læserne reagerede og sagde avisen op. De mente, det er uhørt, at en kristen avis har en muslimsk klummeskribent. Men ikke alle opgiver grunden til, at de ikke længere vil holde avisen.
– Det skuffer mig. For det er ikke reaktioner på det, han skriver, men på hvem han er. De tager sig ikke engang det besvær at tjekke det, han skriver. Fordi Sultan er muslim, vil de ikke læse det. Det er en type holdning, som er imod det, jeg står for. Jeg mener, vi også skal lytte til dem, vi ikke er enige med. Dette er grundlæggende i journalistikken. Derfor er det vigtigt at kæmpe for, at også han skal have en plads i vores avis, siger Selbekk til Journalisten.

Selbekk vil ikke lægge skjul på, at han selv ofte er uenig i det, Sultan skriver om religion, men han ønsker ikke, at folk skal dømmes ud fra deres religiøse ståsted.
KPK