Efterskole klar i nye lokaler

Hanne og Ruben Holmgaard Falk
Hanne og Ruben Holmgaard Falk

Efterskolen Alterna vil gerne tæt på storbyen og er derfor flyttet fra Mariager i Jylland til Hillerød på Sjælland. Nu er bygningerne klar til at blive indtaget af eleverne.

Af Mikael Wandt Laursen

Lørdag den 23. januar indvier Efterskolen Alterna de nye bygninger.

Gennem mange år har bestyrelsen bag efterskolen Alterna drømt om at kunne flytte skolen tættere på en større by og én eller flere lokale menigheder. Muligheden viste sig, da nabo-efterskolen Frydensberg skulle ekspandere og derfor gerne ville købe Alternas bygninger i Mariager.
– Vi gik seriøst i gang for 3 år siden med at finde et nyt sted til Alterna på Sjælland, fortæller formand for bestyrelsen Martin Lorenzen.
Det var en udfordring, for Alternas økonomi er begrænset, og huspriserne omkring hovedstaden er noget andet end i Jylland.

Bygning var begrænset af lokalplan

Bag ønsket om en flytning lå tanken om at give Alterna-eleverne mulighed for at være involveret i lokalt menighedsarbejde og socialt arbejde, mens de gik på skolen og ikke kun under udlandsrejsen.
I Hillerød opdagede bestyrelsen nogle bygninger, der ifølge lokalplanen skulle bruges til undervisning, og derfor havde de stået tomme et stykke tid. Ejerne ville meget gerne af med dem, og derfor kunne der strikkes en fornuftig løsning sammen, hvor Alterna kunne være med.
De nye bygninger er væsentligt større end Alternas hidtidige bygninger, og samtidig ligger de meget centralt i Hillerød. Ovenikøbet meget tæt på S-togs station og sportsfaciliteter.
Skolen er også blevet modtaget meget varmt af byen.
– Vi har oplevet megen velvilje fra byen omkring os. For eksempel spurgte Erhvervsskolen os, om deres malerpraktikanter måtte male hele skolen både indvendig og udvendig. Det sparede os for mange hundrede tusind kroner, fortæller forstander på efterskolen Alterna, Ruben Homgaard Falk.

Spændende pionérfase

Nu er skolen i fuld gang. Ruben og Hanne har fået et team af 15 dedikerede medarbejdere og 48 elever.
– Vi er kommet rigtig godt fra start, siger Ruben Holmgaard Falk.
– Båder elever og lærere synes, at det er spændende at være i en pionerfase med skolen, og vi kan prøve en masse ting af, for der findes ikke noget ”sådan plejer vi ikke at gøre det,” fortsætter han.
Mens eleverne er hjemme i deres erhvervsperiode, bliver sidste del af bygningerne lavet færdig.
– Vi er meget stolte over at vise Alternas nye faciliteter frem, fortæller Ruben.
– Gud har virkelig givet os det bedste. Masser af plads og super central beliggenhed. Det kan ikke være bedre.
Ruben Holmgaard Falk lover masser af fest, taler, optrin og god musik ved indvielsen af de nye lokaler på Milnersvej i Hillerød.