Hanus brænder for søfolk

Hanus Poulsen
Hanus Poulsen

– Mine primære nådegaver er diakoni og at dele evangeliet, siger ny sømandsmissionær for Sjælland og Bornholm.

57-årige Hanus Poulsen, Slagelse, er fra 1. februar ny sømandsmissionær på Sjælland og Bornholm, hvor han skal besøge skibene i havn.

Han er født på Færøerne, opvokset i en fisker- og håndværkerfamilie og uddannet skibs-elektriker, så søfolk og fiskere er han kendt med, og han glæder sig til at bruge sin arbejdstid i det maritime miljø, hvor arbejdssproget er både dansk og engelsk. De sidste 15 år har han boet i Danmark.

Ligesom juleaften

”Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til at møde søfolkene, for jeg brænder for samtalen på tomandshånd og muligheden for at fortælle om kristendommen.
Det er mine primære nådegaver – diakoni og at kunne dele det kristne evangelium. ”
Hanus kommer fra et job som indremissionær i Indre Mission, men nu glæder han sig til at møde en masse uden for kirkelige sammenhænge, der måske slet ikke kender Jesus som deres personlige frelser.

Omvendt – ikke kuldsejlet

I 1998 tog hans eget liv en markant drejning. Fra at have stort set hver weekend fyldt med druk og en slåskamp i ny og næ, mødte Gud ham den 18. juni, mens han sad og ventede i en lastbil. Han kedede sig, og der lå et kristent blad, som han læste i, og som henviste til Bibelen.
Bibelen lå i handskerummet, og han slog op i den og læste om den fortabte søn, som Gud byder velkommen hjem med megen omsorg.
Pludselig kunne han se, det var ham. Og at han havde brug for Gud i sit liv, så han bad til Gud og blev fyldt af en ganske ny fred, som han ikke før havde kendt, mens der blev ganske oplyst omkring ham.
Siden har han stort set ikke rørt alkohol, men han har ofte læst i sin bibel, og via den får han inspiration til at leve sit liv.

Familien bad for ham

Hans hustru Maria var dybt lettet, da det gik op for hende, at hendes mand faktisk var blevet omvendt, for hun havde bedt om det længe, sammen med deres ældste søn.
Hanus ville ellers ikke have, hun ”dyrkede” sin tro, og mente hun skulle holde sig væk fra missionshus og kirke. Pludselig kunne han ikke få nok selv. Af kirke, missionshus, kristne venner, bøn og bibellæsning. Det var voldsomt. Gud forvandlede hans virkelighed fuldstændig – en stor velsignelse – og nu også for Sømandsmissionen!
Maria og Hanus har tre børn og syv børnebørn. I sin fritid elsker han at være sammen med familien eller cykle en tur, men snart følger han en gammel drøm om at spille dart igen. Det gjorde han også hjemme på Færøerne.
Sømandsmissionen har nu otte sømandsmissionærer ansat. 7 herhjemme og 1 i Grønland.