Indsamling til flygtningebørn i bedeugen

Danske Patricia Kirk og Dan Biswas leder arbejdet blandt uledsagede flygtningebørn i Athen i projektet Faros. Foto: Faros.
Danske Patricia Kirk og Dan Biswas leder arbejdet blandt uledsagede flygtningebørn i Athen i projektet Faros. Foto: Faros.

Under bedeugen den 10.-17. januar er der indsamling til Projekt Faros i Grækenland.

Projekt Faros, som hjælper uledsagede flygtningebørn i Grækenland, får i år støtte gennem Evangelisk Alliances indsamling i bedeugen.

Mange flygtninge fra Mellemøsten og Afrika kommer til Europa via Grækenland. Ifølge FN kom der i løbet af de første otte måneder sidste år 230.000 flygtninge til Grækenland. Flere af disse er uledsagede mindreårige, som befinder sig alene i Athens gader.

Uledsagede flygtningebørn

Projekt Faros hjælper disse børn og unge via et drop-in center i Athen og gennem opsøgende arbejde i byens gader og parker. Centeret er en tryg base, hvor de mindreårige flygtninge kan komme i løbet af dagen. Her tilbydes de undervisning, sociale aktiviteter, en fodboldskole og socialrådgivning, og der laves individuelle handlingsplaner.
Hver uge har projektet kontakt til omkring 50 børn og unge i alderen 10 til 17 år.

Startede i 2012

Arbejdet blev startet af Patricia Kirk og Dan Biswas i 2012, og selve drop-in centeret åbnede i september 2014 i samarbejde med en lokal græsk evangelisk kirke.
Faros betyder “fyrtårn” på græsk, og navnet symboliserer, at centeret giver vejledning og fungerer som en tryg base, der kan give børn og unge håb om en lysere fremtid.

International Aid Services

IAS DK (International Aid Services) står for den administrative del af projektet og støtter Faros med organisatorisk udvikling og faglig vejledning.
Desuden samarbejder Faros med Græsk Flygtningehjælp om at støtte uledsagede flygtningebørn i deres asylprocedure og henvise til psykologisk støtte og lægehjælp. Flere danske kirker støtter ligeledes arbejdet økonomisk.
I det daglige arbejde i Athen fungerer Dan Biswas som projektkoordinator. Der er også en projektmedarbejder og to socialrådgivere. Man kan læse mere om projektet på Faros hjemmeside: http://www.faros.org.gr