Jazz med personligt præg

s22_Rune Herholdt_amazone_2Rune Herholdt er mest kendt for sit engagement inden for gospel-genren. Nu har han udgivet sin tredje CD og anden jazz-CD.

CD’en er kommet i stand efter en svær tid, hvor han og hans kone var tæt på at gå fra hinanden. CD’ens titel er taget fra nummeret Amazone, der er en hyldest til hans kone gennem 14 år.
Rune Herholdt skriver sange med et stærkt personligt præg. Det kommer tydeligt til udtryk i sangteksterne, der ærligt giver udtryk for den svære tid, han er gået igennem. Men også troen på at Gud er ved hans side og giver ham nyt håb, kan man høre i sangene.
CD’en består af 10 numre, der hovedsagligt er skrevet på engelsk. Enkelte numre er på dansk.
Albummet er indspillet med nogle af dansk jazz’s store drenge: Jens Jefsen (kontrabas), Hans Esbjerg (klaver) og Jesper Bo Knudsen (trommer). De er alle garvede jazz-musikere, og det kan man høre på musikken. Musikken på albummet svinger, som en rigtig jazz-cd bør gøre. Dog kan man ikke undgå at bemærke Rune Herholdts gospelerfaring. Nummeret ”På Vej” kunne lige så godt være indspillet af hans gospelkor.
Selvom det er en jazz-cd, er den ikke kun for jazz-kendere. Numrene er alle nemme at lytte til. Det kan sagtens være den cd, man begynder med, hvis man ikke er vant til at høre denne form for musik. De personlige tekster giver musikken en ekstra dimension, som er værd at lytte til.
Alt i alt er det en god plade, med mange gode numre. Det er dog numrene på engelsk, der er de bedste. Alligevel er det et album, der er værd at lytte til, også for folk uden det store jazz-kendskab.
Bo Slot Petersen