Børn af alkoholikere kan få tilbudt hjælp inden 30 dage

s5_Henrik Appel Landsleder TUBA Pressebillede (1)Organisationen TUBA har fået tildelt en central rolle i et nyt landsdækkende behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof-og alkoholmisbrug.
Børn og unge fra familier med misbrugsproblemer kan fremover få terapi og rådgivning indenfor 30 dage. Det er samme vilkår som voksne misbrugere.
Mindst 21 steder i landet kan TUBA fremover tilbyde det nye behandlingstilbud. Det er gjort muligt med en bevilling over fire år på 70 mio. kr.
Det glæder Henrik Appel, landsleder i TUBA.
– Vi er stolte af at få tildelt så fornemt et hverv, som det er at stå centralt i det her behandlingstilbud, siger Henrik Appel.
Socialstyrelsen, der har forvaltet pengene, har fokuseret på, at TUBA har et godt samarbejde med kommuner, og at organisationen har stor faglig og organisatorisk kapacitet.
Organisationen kan konstatere, at flere søger hjælp. Fra 2014 til 2015 er antallet af henvendelser til TUBA steget med 29%.
De kommende afdelinger modtager unge under 25 år. De unge skal ikke henvises til tilbuddet, men kan henvende sig direkte til en afdeling.
TUBAs tilbud er gratis og anonymt.
– Vi er taknemmelige for det store fokus, der er kommet på børn af misbrugere og deres behov for hjælp, men vi skal heller ikke være blinde over for, at efterspørgslen efter kvalificeret hjælp er og bliver stor, siger Henrik Appel.