Religion og vold hænger sammen

Iben Thranholm
Iben Thranholm

I debatten lyder det, at den vold, som begås af asylansøgere, som Europa har været vidne til fx i Köln nytårsnat, ikke har noget som helst med religion og kultur at gøre. Der er brodne kar overalt. Vold og voldtægter sker blandt alle typer folkeslag. Derfor er det mere eller mindre et tilfælde, at der synes at være en koncentration af forbrydelser, som begås af asylansøgere og migranter fra islamiske kulturer i øjeblikket.

Det er den politisk korrekte holdning, og enhver, som taler imod, opfattes som racist eller fascist. Men lad os se lidt på virkeligheden:
Forleden læste jeg en artikel, som var en rapport over, hvad der de facto foregår på tyske flygtningecentre. De, som er flygtet fra religiøst had og vold for at kunne være i sikkerhed i Tyskland, oplever nu fuldstændigt de samme brutale forhold i deres nye omgivelser.

Faktisk er forholdene for religiøse minoriteter, kvinder der er ankommet alene med børn og for homoseksuelle så forfærdende, at de vælger at tage flugten også fra centrene. Den konstante chikane og overgrebene fra de unge muslimske mænd er ikke bare utålelige og farlige, men for nogle livstruende. Iturevne bibler, kors der rykkes af og slag i ansigtet er blot nogle af de overgreb, som begås, skriver den tyske avis Die Welt.

Volden sker også blandt muslimer selv. De danner grupperinger i forhold til etnicitet, religion eller klanstrukturer og angriber hinanden med knive og andre våben. ”Opgørene er magtkampe, som er religiøst eller politisk motiveret”, fortæller Rainer Wendt, der er formand for den tyske politiunion. ”Sunni’er bekæmper shia’er, og der er salafister iblandt. Kvinder tvinges til at gå med slør. Mænd tvinges til at bede. Islamisterne vil have, at deres værdier og orden skal implementeres her”, udtaler Wendt.

Uanset om der er belæg for at mene, at islam er en voldelig religion, eller ej, så er det nu et faktum, at islamister bruger vold til at opnå deres værdimæssige mål med.
Gid den kristne kirke i Europa ville gå ud på disse asylcentre og prædike evangeliet, så disse mennesker kunne blive fredsstiftere i stedet for voldsmænd. Vore politikere kommer i hvert fald ikke til at ændre på deres brutale metoder, så længe de ikke vil anerkende religionens rolle i volden. Det er de indre værdier, som skal ændres, ikke de ydre forhold.