Country med himmelsk budskab

s22_John BowmanMan er ikke i tvivl om, at det er en country-plade, man har sat på anlægget, når man hører John Bowman’s seneste udspil, Beautiful Ashes. Her får man banjo, lab steel guitar, mandolin og violin, som man hører det ude på landet i sydstaterne i USA.

Rent musikalsk er der ingen tvivl om, at det er erfarne musikere, der er med på pladen.
De forskellige sange på pladen giver gode muligheder for, at musikerne kan improvisere. Det går meget godt i spænd med country-genren, og instrumenterne er fint afstemt, så det aldrig bliver for meget.
John Bowman er en Grammy-nomineret musiker, der ud over at udgive musik også er ordineret præst. Det er tydeligt at høre, at hans tekster tager udgangspunkt i en kristen tankegang, hvor djævelens værk bliver miskrediteret, og Jesus bliver fremhævet som den store frelser, han er.
Sangene på CD’en tager udgangspunkt i dagligdagens besværligheder. Flere af teksterne handler om, hvor besværligt livet kan være, og hvordan Gud er med til at overvinde de udfordringer, man som menneske kan komme ud for.
Lidt usædvanligt for en lovsangs CD bliver der i sangen ”Lies The Devil Told Me” sunget om djævelen. Det kan måske virke lidt paradoksalt, men når man nærlæser teksten, vil man hurtigt finde ud af, at sangen er en fortælling om, hvordan man overvinder djævelens fristelser med Guds hjælp.

Nogle af sangene virker lidt malplacerede. Sangen ”Sweet River” er kun sang og klaver og holder derfor ikke rigtigt country-stilen. På samme måde er instrumental-nummeret ”Caiaphas Blues” svært at få til at passe ind på en CD med lovsange. Ellers er det en udmærket CD, der er et glimrende eksempel på kristen countrymusik.
Bo Slot Petersen