Helle og Bruno tager igen til Grønland

s2_Helle og Bruno Kristoffersen
Grønland går ind under huden, lyder det fra Helle og Bruno Kristoffersen, der de næste ni måneder er lederpar på sømandshjemmet i Sisimiut.

De næste ni måneder er Helle og Bruno Kristoffersen lederpar på sømandshjemmet i Sisimiut.

Kufferterne er pakket, for Helle og Bruno Kristoffersen tager de næste ni måneder til Sisimiut i Grønland.
Her er de af Sømandsmissionen ansat som ledere af sømandshjemmet deroppe.
Parret var senest leder på et grønlandsk sømandshjem i 2014. Det var i Qaqortoq/Julianehåb.
Siden da har det ”revet og slidt” i dem for at komme afsted igen i en periode, de kan overskue i forhold til fx familie og arbejde i Danmark.
– Når først man har været i Grønland, går det ind under huden på en, siger Bruno, og Helle tilføjer:
– Gud må have været glad den dag, han skabte Grønland, for alting er så storslået. Desuden kan vi godt lide grønlænderne og deres måde at arbejde på. De bliver ikke stressede, men tager alting mere roligt.

s2_sisimiut sømandshjem (7)Kærlighed og komfort

Parret glæder sig til at skulle samarbejde igen i arbejdsregi. Kærligheden er drivkraften, siger de som med en mund.
De regner med, at de igen hurtigt finder deres rolle i, at den ene har styr på et område, og den anden har fod på sin del af jobbet. Samtidig glæder de sig til mødet med medarbejderne – både de grønlandske og de fire danske, unge volontører.
Til at begynde med er de indstillede på at lytte, før de handler, for at lande rigtigt. Selv om de har arbejdet på sømandshjem i Grønland før, ved de, hvor vigtigt det er, at samarbejdet fungerer godt.
Derfor er de også indstillede på, at mens de er i Sisimiut, er de på arbejde. De vil gerne dele den kristne tro med medarbejderne, og de stiller gerne op til en snak, når hjemveen fx hærger den unge volontør, der måske er hjemmefra for første gang. Det kristne liv er vigtigt.
– Vi er der for dem og vil udfordre dem og måske give dem et blidt skub, når det er nødvendigt, siger Bruno.

Åben atmosfære

Både Helle og Bruno glæder sig til bestyrerjobbet. Det er arbejde, men samtidig er det oplevelse og passion tilsat grønlandsk natur, ro og mulighed for at følge en drøm.
Sømandsmissionen har været i Grønland siden 1969 og har i alle årene drevet sømandshjem. I de første mange år var sømandshjemmene for sømænd og fiskere, som havde brug for mad, en seng at sove i og hjemlig atmosfære. I dag er det både hotel og sømandshjem. Gennem omsorg, en samtale, en kop kaffe, et måltid mad eller en god seng er der en varm og åben atmosfære i alkoholfrie rammer. Ud fra sømandshjemmene er der også tilbud om aktiviteter for alle i byen.
I Grønland har Sømandsmissionen sømandshjem i Aasiaat, Sisimiut og Nuuk, som også er trestjernede hoteller.