Kronjyllands Frimenighed 20 år

Kronjyllands Frimenighed på Grenåvej i Randers har 170 voksne medlemmer, heraf mange unge. Peter Kofoed Herbst er menighedens præst, mens Simon Struntze er hjælpe- og ungdomspræst.
Kronjyllands Frimenighed på Grenåvej i Randers har 170 voksne medlemmer, heraf mange unge. Peter Kofoed Herbst er menighedens præst, mens Simon Struntze er hjælpe- og ungdomspræst.

Kronjyllands Frimenighed har nu eksisteret i 20 år. Det skal fejres med en fest i deres egne lokaler lørdag den 5. marts.

Kronjyllands Frimenighed blev etableret i 1996 som en Randers-kirke med en klassisk kristendomsforståelse. I begyndelsen lejede man sig ind i en af byens folkekirker, og den første præst, Ingolf Henoch Pedersen, var deltidsansat.
Kirkens nuværende ledende præst Peter Kofoed Herbst blev ansat i 2001. Siden er kirken vokset med især unge medlemmer, så i 2015 var der basis for at ansætte Simon Struntze som deltidsungdomspræst.

Egne lokaler

I 2005 lykkedes det at købe en gammel fabriksbygning, som efter længere tids ombygning ved egne frivillige kræfter kunne tages i brug til gudstjenester og kirkens øvrige aktiviteter.
Foruden gudstjenesterne er der cellegrupper, børnekirke og juniorkirke. Væksten er fortsat, så der nu også er ungdomsarbejde, stillegudstjenester, en teenklub, en mandegruppe mv.

Ikke en klub for kristne

Peter Kofoed Herbst glæder sig over den udvikling og vækst, frimenigheden har oplevet:
– Jeg er dybt taknemlig over at have været vidne til Guds godhed mod os gennem de mange år. Frivillighed, vedholdenhed og modet til at eksperimentere har været koblet med en dyb Jesus-afhængighed.
Kronjyllands Frimenighed vil ikke blot være ”Klub Kristen” for de allerede overbeviste. Vi vil bevidst stræbe efter at række evangeliet videre til vores by, siger Peter Kofoed Herbst.

Hele kristne hver dag

Visionen for Kronjyllands Frimenighed handler om vækst i liv og tro, forklarer bestyrelsens formand:
– Vi vil være en kirke, som skaber hele kristne, der ikke kun er disciple af Jesus, når vi sidder til gudstjenesten eller udfører frivilligt arbejde, men i alle hverdagens gøremål, siger Rolf Weber.