Populær NFL-spiller advarer mod idoldyrkelse

Tim Tebow rettede i en tale fokus mod livssituationer, hvor afhængighed af troen på Gud råder.
Tim Tebow rettede i en tale fokus mod livssituationer, hvor afhængighed af troen på Gud råder.

Amerikansk quarterback rettede opmærksomheden fra egen berømmelse til unge, der kæmper mod kræft.

Tim Tebow gik fra at spille amerikansk fodbold på college til at blive professionel quarterback på større hold. Det førte berømmelse med sig, og Tim Tebow blev mange steder set som et stort idol.

Trods stjernestatus, så vil Tim Tebow gerne advare andre mod at drive idoldyrkelse for vidt.
– Vi vælger at gøre nogle til idoler. Jeg siger ikke, det er forkert at elske sin sport. Jeg holder af den mere end nogen anden. Men ser vi i virkeligheden det, der betyder noget? sagde Tim Tebow ved et velgørenhedsarrangement i Alabama.

Ændrede fokus i tale

Tim Tebow havde inviteret tre piger, der alle var ramt af kræft til at medvirke undervejs i talen.
I stedet for at fokusere på berømtheder og idoler, så rettede Tim Tebow i sin tale opmærksomheden mod de tre piger, og hvor underligt det var, at folk ikke ærede dem, der forsøger at overvinde kræft.
– Jeg har mange gode venner, der er berømtheder. De er gode mennesker og gør meget godt, sagde Tebow.
– Men midt i idoliseringen af disse berømtheder rettede ingen samme opmærksom på disse tre piger. Jeg tror, ​alle vil være enige i, at disse tre piger har mere karakter, hjerte og vilje til at kæmpe sig igennem det, de kæmper med, end nogen af disse berømtheder. Det betyder noget. Det er det, vi skal fokusere på, sagde Tebow.

Viser kristne værdier

Lucile G. Waller, der er direktør for velgørenhedsorganisationen, forklarer hvorfor Tebow var et godt valg til at holde talen.
– På og uden for banen viser han de kristne værdier, som de fleste mennesker kan identificere sig med, sagde Waller.
– Når man står over for situationer, hvor det handler om død eller liv, som hos mange af de patienter vi hjælper, er man afhængig af troen på Gud.

Spillede i NFL

Tebow var med til at føre universitetsholdet i Florida Gators til et nationalt mesterskab som holdets quarterback i 2008. Et år forinden vandt han Heisman Trophy, der hylder den bedste fodboldspiller i sæsonen. Han var også med på holdet, da holdet vandt et mesterskab i 2006.
Den kristne fodboldspiller har kæmpet for at finde sin plads i NFL. Han har spillet for Denver Broncos, og i 2012 skrev han kontrakt med New York Jets. I 2013 spillede han for New England Patriots, efterfulgt af Philadelphia Eagles i 2015 som tredjevalg på quarterback-pladsen.
– I sidste ende er fodbold bare en sport. Storhed kommer af at tjene, sagde Tebow til en flok studerende på et Liberty University i Lynchburg, Virginia.
– Vil du gerne være stor? Vær en tjener. Vær ydmyg.